Hertogenpad

wandelen door natuurlijk Brabant

Prijs € 17,45

In herdruk

Hans van Keken

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vanaf de dertiende eeuw, in een luisterrijke tijd vol van kerken, kunst en handel, leggen hertogen de basis voor Brabant en Limburg. Een tijd waarin steden als Breda, ’s-Hertogenbosch en Roermond tot bloei komen en de gegoede stand in het huidige zuiden van ons land het volle, Bourgondische leven viert. Maar Brabant is ook de provincie van de eindeloze Groote Peel met zijn arme dagloners en rijke natuur, de wandelende woestijn van de Loonse en Drunense Duinen, van parels als de Maashorst en het Leudal. Langs het Hertogenpad vindt de wandelaar ze allemaal, en veel meer dan dat. De 238 kilometer lange route bestaat uit de voormalige, onder wandelaars befaamde klassieker Peellandpad; ’s-Hertogenbosch en Roermond, uitgebreid met een verrassend traject tot aan garnizoens- en Nassaustad Breda. Het maakt dit nieuwe pad tot een ongekende combinatie van groen en gezellig, dat leidt langs stad, stuifzand en verraderlijk veenmoeras, over uitgestrekte heidevelden en soms zompige knuppelpaden. Een wandeling ook die de beste binnensteden 2009-2011, Roermond en Breda, met elkaar verbindt. In deze gids komt Brabant dankzij heldere hoofdstukken en kernachtige kaders tot leven. Er is een uitgebreide routebeschrijving met gedetailleerde kaarten. Net als alle andere Lange-Afstand-Wandelpaden is het Hertogenpad in twee richtingen te lopen, de wit-rode markering is jouw baken onderweg. Naast een ongemarkeerde variant door het Nationaal Park De Groote Peel zijn er in de gids ook stadswandelingen door Breda, ’s-Hertogenbosch en Roermond opgenomen.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans van Keken
Uitgever
Wandelnet
ISBN
9789071068829
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Beschrijving

Vanaf de dertiende eeuw, in een luisterrijke tijd vol van kerken, kunst en handel, leggen hertogen de basis voor Brabant en Limburg. Een tijd waarin steden als Breda, ’s-Hertogenbosch en Roermond tot bloei komen en de gegoede stand in het huidige zuiden van ons land het volle, Bourgondische leven viert.

Maar Brabant is ook de provincie van de eindeloze Groote Peel met zijn arme dagloners en rijke natuur, de wandelende woestijn van de Loonse en Drunense Duinen, van parels als de Maashorst en het Leudal. Langs het Hertogenpad vindt de wandelaar ze allemaal, en veel meer dan dat. De 238 kilometer lange route bestaat uit de voormalige, onder wandelaars befaamde klassieker Peellandpad; ’s-Hertogenbosch en Roermond, uitgebreid met een verrassend traject tot aan garnizoens- en Nassaustad Breda. Het maakt dit nieuwe pad tot een ongekende combinatie van groen en gezellig, dat leidt langs stad, stuifzand en verraderlijk veenmoeras, over uitgestrekte heidevelden en soms zompige knuppelpaden. Een wandeling ook die de beste binnensteden 2009-2011, Roermond en Breda, met elkaar verbindt.

In deze gids komt Brabant dankzij heldere hoofdstukken en kernachtige kaders tot leven. Er is een uitgebreide routebeschrijving met gedetailleerde kaarten. Net als alle andere Lange-Afstand-Wandelpaden is het Hertogenpad in twee richtingen te lopen, de wit-rode markering is jouw baken onderweg. Naast een ongemarkeerde variant door het Nationaal Park De Groote Peel zijn er in de gids ook stadswandelingen door Breda, ’s-Hertogenbosch en Roermond opgenomen.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans van Keken
Uitgever
Wandelnet
ISBN
9789071068829
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99