Herstelondersteunende zorg passagecahier

behandeling, rehabilitatie en ervaringsdeskundigheid als hulp bij herstel van psychische aandoeningen

Prijs € 33,00

Niet beschikbaar

Jos Droes, Cees Witsenburg

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Herstelondersteunende zorg is alle zorg die gericht is op het ondersteunen van het herstel van een persoon met een aandoening. In Herstelondersteunende zorg gaat het over het herstellen van psychische aandoeningen.Herstellen is een natuurlijk proces dat zich in principe voordoet bij iedereen die getroffen wordt door ziekte of ongeluk. In de laatste decennia is aangetoond dat dit ook geldt voor mensen met ernstige psychische aandoeningen. Herstel is niet hetzelfde als genezing. Ook wanneer niet alle symptomen van de aandoening verdwijnen is herstel op andere aspecten mogelijk. Herstellen is een proces van de herstellende persoon zelf. Hij of zij wordt daarbij in de eerste plaats ondersteund door lotgenoten, familie, vrienden en collega's. Maar ook hulpverleners kunnen herstelprocessen bevorderen en op belangrijke momenten ondersteunen. In deze bundel is een aantal voorbeelden verzameld van herstelondersteunende hulpverleningspraktijken in Nederland en in de Engelstalige wereld. Daarnaast zijn enkele beschouwende stukken opgenomen. Om de zorg herstelondersteunend te maken is het werken met ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid onmisbaar. Aan het werken met ervaringsdeskundigen wordt in Herstelondersteunende zorg dan ook extra aandacht besteed.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos Droes, Cees Witsenburg
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088502989
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Herstelondersteunende zorg is alle zorg die gericht is op het ondersteunen van het herstel van een persoon met een aandoening. In Herstelondersteunende zorg gaat het over het herstellen van psychische aandoeningen.

Herstellen is een natuurlijk proces dat zich in principe voordoet bij iedereen die getroffen wordt door ziekte of ongeluk. In de laatste decennia is aangetoond dat dit ook geldt voor mensen met ernstige psychische aandoeningen.
Herstel is niet hetzelfde als genezing. Ook wanneer niet alle symptomen van de aandoening verdwijnen is herstel op andere aspecten mogelijk.

Herstellen is een proces van de herstellende persoon zelf. Hij of zij wordt daarbij in de eerste plaats ondersteund door lotgenoten, familie, vrienden en collega's. Maar ook hulpverleners kunnen herstelprocessen bevorderen en op belangrijke momenten ondersteunen. In deze bundel is een aantal voorbeelden verzameld van herstelondersteunende hulpverleningspraktijken in Nederland en in de Engelstalige wereld. Daarnaast zijn enkele beschouwende stukken opgenomen.

Om de zorg herstelondersteunend te maken is het werken met ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid onmisbaar. Aan het werken met ervaringsdeskundigen wordt in Herstelondersteunende zorg dan ook extra aandacht besteed.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos Droes, Cees Witsenburg
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088502989
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99