Help, mijn patient is tevreden!

een kritische analyse van klanttevredenheid in de zorg

Prijs € 45,50

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Nardy Welling, Theo B.C. Poiesz

Paperback | Mei 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De klant - afnemer, consument, cliënt of patiënt - is 'hot'. Bestuurders, directies, beleidsmakers en werknemers van zorginstellingen beseffen dat bij de klant de sleutel ligt tot stabiliteit, onderscheidende kwaliteit en groei van hun organisatie. Wie de klant verliest, verliest het bestaansrecht.Maar inmiddels is duidelijk geworden dat louter klantgerichtheid niet meer voldoende is. Het is niet de aanbieder die de kwaliteit van het zorgaanbod bepaalt, maar de afnemer die met zijn/haar tevredenheid het aanbod waardeert. Tevredenheid vormt belangrijke, zo niet de belangrijkste, feedback van klanten. Resultaten van tevredenheidsonderzoek worden gebruikt voor aanpassing en ontwikkeling van beleid. Het is daarom cruciaal dat tevredenheid op de juiste manier wordt getaxeerd. Wie er verkeerd mee omgaat, riskeert ineffectief, inefficiënt of zelfs counterproductief beleid.In dit boek wordt tevredenheid vanuit verschillende perspectieven bekeken. Wat is de toegevoegde waarde van het begrip, welke waarde heeft het voor beleid, hoe kunnen veranderingen van tevredenheid worden verklaard en waar liggen foute interpretaties op de loer? Wie de klant serieus wil nemen, mag tevredenheid niet op face value beoordelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nardy Welling, Theo B.C. Poiesz
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059318205
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De klant - afnemer, consument, cliënt of patiënt - is 'hot'. Bestuurders, directies, beleidsmakers en werknemers van zorginstellingen beseffen dat bij de klant de sleutel ligt tot stabiliteit, onderscheidende kwaliteit en groei van hun organisatie. Wie de klant verliest, verliest het bestaansrecht.
Maar inmiddels is duidelijk geworden dat louter klantgerichtheid niet meer voldoende is. Het is niet de aanbieder die de kwaliteit van het zorgaanbod bepaalt, maar de afnemer die met zijn/haar tevredenheid het aanbod waardeert. Tevredenheid vormt belangrijke, zo niet de belangrijkste, feedback van klanten. Resultaten van tevredenheidsonderzoek worden gebruikt voor aanpassing en ontwikkeling van beleid. Het is daarom cruciaal dat tevredenheid op de juiste manier wordt getaxeerd. Wie er verkeerd mee omgaat, riskeert ineffectief, inefficiënt of zelfs counterproductief beleid.

In dit boek wordt tevredenheid vanuit verschillende perspectieven bekeken. Wat is de toegevoegde waarde van het begrip, welke waarde heeft het voor beleid, hoe kunnen veranderingen van tevredenheid worden verklaard en waar liggen foute interpretaties op de loer? Wie de klant serieus wil nemen, mag tevredenheid niet op face value beoordelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nardy Welling, Theo B.C. Poiesz
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059318205
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99