Help, mijn iglo smelt !

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Natalie Righton

Hardback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe overleef je klimaatverandering?We weten het allemaal: het gaat slecht met het klimaat. Maar wat betekent dat eigenlijk als je op de Noordpool woont? Of in het regenwoud in Zuid-Amerika? Of op een eiland in de Stille Zuidzee, dat langzaam onder water verdwijnt? Of als je in de woestijn in Afrika leeft?Natalie Righton en Ton Koene zijn de wereld over gereisd om kinderen op te zoeken in díe gebieden waar de klimaatverandering het best zichtbaar is. Ze spraken met Jemery uit Gjoa Haven, Halima uit Ethiopië, Toei uit Funafala en Tepkatsie uit Brazilië. Ze hebben deze vier kinderen gevraagd wat zij ervan merken, dat het klimaat verandert. Bij Halima wordt het steeds droger, bij Toei stijgt het water zo hoog, dat zijn eiland bijna verdrinkt. Op de Noordpool smelt steeds meer ijs, waardoor de ijsberen hun jachtgebied kwijtraken en in het oerwoud in Brazilië worden steeds meer bomen gekapt.In de stijl van Gevlucht uit Tibet, met honderden foto's en duidelijke achtergrondinformatie.Dit boek komt tot stand in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis en AMREF Flying Doctors en FairClimate en de HIER-klimaatcampagne. Deze partijen worden gesteund door de Nationale Postcode Loterij.Met een voorwoord van Floortje Dessing

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Natalie Righton
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047702276
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130

Beschrijving

Hoe overleef je klimaatverandering?

We weten het allemaal: het gaat slecht met het klimaat. Maar wat betekent dat eigenlijk als je op de Noordpool woont? Of in het regenwoud in Zuid-Amerika? Of op een eiland in de Stille Zuidzee, dat langzaam onder water verdwijnt? Of als je in de woestijn in Afrika leeft?

Natalie Righton en Ton Koene zijn de wereld over gereisd om kinderen op te zoeken in díe gebieden waar de klimaatverandering het best zichtbaar is. Ze spraken met Jemery uit Gjoa Haven, Halima uit Ethiopië, Toei uit Funafala en Tepkatsie uit Brazilië. Ze hebben deze vier kinderen gevraagd wat zij ervan merken, dat het klimaat verandert. Bij Halima wordt het steeds droger, bij Toei stijgt het water zo hoog, dat zijn eiland bijna verdrinkt. Op de Noordpool smelt steeds meer ijs, waardoor de ijsberen hun jachtgebied kwijtraken en in het oerwoud in Brazilië worden steeds meer bomen gekapt.

In de stijl van Gevlucht uit Tibet, met honderden foto's en duidelijke achtergrondinformatie.

Dit boek komt tot stand in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis en AMREF Flying Doctors en FairClimate en de HIER-klimaatcampagne. Deze partijen worden gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

Met een voorwoord van Floortje Dessing

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Natalie Righton
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047702276
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99