Helder communiceren

8 aanraders

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Ron Benjamins

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel kwesties in het onderwijs zijn op te lossen met stevig doorwerken: plannen opstellen, lessen voorbereiden, nieuwe methodieken eigen maken. Maar of dat ergens toe gaat leiden, hangt vaak af van goede communicatie.Voor leraren en IB'ers is het vaak lastig om te praten over de professionele afwegingen die je maakt, en is het moeilijk om uit te leggen hoe je naar de ontwikkeling van leerlingen kijkt.Hoe praat je met ouders die een heel andere kijk op hun kind hebben dan school? Hoe kun je in een multidisciplinair overleg met hulpverleners ervoor zorgen dat de kennis en ervaring van school goed uit de verf komt? En hoe kun je bereiken dat je met je eigen collega's goed blijft communiceren over wat er op school gebeurt?In deze TIBtool maakt Ron Benjamins duidelijk dat helder communiceren niet alleen vraagt om goede gesprekstechnieken, maar ook om een aandachtige, openhouding waarmee je met elkaar contact maakt.Ron Benjamins werkt als adviseur voor organisatie en communicatie in het onderwijs. Hij is verbonden aan B&T en hoofdredacteur van Passend Onderwijs Magazine. Eerder schreef hij de TIBtool 'Omgaan met weerstand'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ron Benjamins
Uitgever
Instondo
ISBN
9789491725593
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Veel kwesties in het onderwijs zijn op te lossen met stevig doorwerken: plannen opstellen, lessen voorbereiden, nieuwe methodieken eigen maken. Maar of dat ergens toe gaat leiden, hangt vaak af van goede communicatie.

Voor leraren en IB'ers is het vaak lastig om te praten over de professionele afwegingen die je maakt, en is het moeilijk om uit te leggen hoe je naar de ontwikkeling van leerlingen kijkt.

Hoe praat je met ouders die een heel andere kijk op hun kind hebben dan school? Hoe kun je in een multidisciplinair overleg met hulpverleners ervoor zorgen dat de kennis en ervaring van school goed uit de verf komt? En hoe kun je bereiken dat je met je eigen collega's goed blijft communiceren over wat er op school gebeurt?

In deze TIBtool maakt Ron Benjamins duidelijk dat helder communiceren niet alleen vraagt om goede gesprekstechnieken, maar ook om een aandachtige, open
houding waarmee je met elkaar contact maakt.

Ron Benjamins werkt als adviseur voor organisatie en communicatie in het onderwijs. Hij is verbonden aan B&T en hoofdredacteur van Passend Onderwijs Magazine. Eerder schreef hij de TIBtool 'Omgaan met weerstand'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ron Benjamins
Uitgever
Instondo
ISBN
9789491725593
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99