Heinz Guderian

opkomst en ondergang van de Duitse Panzerwaffe

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

J.J. Brouwer

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Heinz Guderian is een van de grondleggers geweest van de Duitse Panzerwaffe. Dit boek gaat in op de rol van Guderian bij de ontwikkeling van het denken over de toekomstige rol van de tank, een van de innovaties uit de Eerste Wereldoorlog. Het volgt Guderian in de jaren twintig en dertig tijdens het ontwikkelen van het concept van de Blitzkrieg en in zijn rol als bevelhebber in de Polenveldtocht, de meidagen van 1940 en de Ruslandveldtocht in 1941. Na zijn gedwongen vertrek uit het leger keerde Guderian in 1943 verrassenderwijs weer terug in de belangrijke positie van Inspecteur-Generaal van de Panzerwaffe. Naast aandacht voor de persoon Guderian staat de opkomst en ondergang van de Panzerwaffe centraal. Er wordt ingegaan op de Duitse tactische doctrine, de organisatie van de Panzerwaffe, de verschillende tanktypes en de tanktactieken. Jaap-Jan Brouwer (1957) studeerde medicijnen en rechten in Groningen. In het dagelijks leven is hij managing partner van CinC Management Consultants. Daarnaast schrijft hij boeken over militaire historie. Eerder verschenen van zijn hand: Schaduwen in de woestijn, een diepgravende analyse van de ontwikkeling van de Britse en Duitse legers en hun confrontatie in Noord-Afrika, en Het oostfront, een verrassend nieuwe kijk op de strijd tussen Duitsland en de Sovjet-Unie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.J. Brouwer
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059116153
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Heinz Guderian is een van de grondleggers geweest van de Duitse Panzerwaffe. Dit boek gaat in op de rol van Guderian bij de ontwikkeling van het denken over de toekomstige rol van de tank, een van de innovaties uit de Eerste Wereldoorlog. Het volgt Guderian in de jaren twintig en dertig tijdens het ontwikkelen van het concept van de Blitzkrieg en in zijn rol als bevelhebber in de Polenveldtocht, de meidagen van 1940 en de Ruslandveldtocht in 1941. Na zijn gedwongen vertrek uit het leger keerde Guderian in 1943 verrassenderwijs weer terug in de belangrijke positie van Inspecteur-Generaal van de Panzerwaffe. Naast aandacht voor de persoon Guderian staat de opkomst en ondergang van de Panzerwaffe centraal. Er wordt ingegaan op de Duitse tactische doctrine, de organisatie van de Panzerwaffe, de verschillende tanktypes en de tanktactieken.
Jaap-Jan Brouwer (1957) studeerde medicijnen en rechten in Groningen. In het dagelijks leven is hij managing partner van CinC Management Consultants. Daarnaast schrijft hij boeken over militaire historie. Eerder verschenen van zijn hand: Schaduwen in de woestijn, een diepgravende analyse van de ontwikkeling van de Britse en Duitse legers en hun confrontatie in Noord-Afrika, en Het oostfront, een verrassend nieuwe kijk op de strijd tussen Duitsland en de Sovjet-Unie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.J. Brouwer
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059116153
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99