Heel de wereld

op weg naar agro-ecologische landbouw en genoeg goed voedsel voor iedereen

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Jelleke de Nooy van Tol

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

"In 2014 hebben we de wereld gered door wereldwijd over te schakelen op agro-ecologische landbouwpraktijken." Dat zullen we tegen elkaar zeggen in 2030, als we terugkijken op deze transitietijd.HEEL DE WERELD gaat in op de relatie die wij hebben met ons voedsel en met de productiesystemen die dat voedsel voortbrengen, lokaal en mondiaal. We zitten nu midden in de transitie naar agro-ecologische landbouw, Het Nieuwe Normaal. Dat laten de vele voorbeelden van boeren, burgers, bedrijven, organisaties en regio's in de hele wereld zien, van regionale kringlooplandbouw tot vergroening van woestijnen.Met een systeembril en een integrale landschapsbril op biedt de auteur ons inzichten en handvatten om zelf die transitie tot een succes te maken. Laat je inspireren en sluit je aan bij een van de transitie-bewegingen of ondersteun ze. Zo, dat je over vijftien jaar met recht kan zeggen "Ja, ik heb er toen aan bijgedragen dat we nu genoeg goed voedsel hebben in de hele wereld!"Jelleke de Nooy van Tol is Wagenings ingenieur. Samen met haar echtgenoot Rob de Nooy deed ze vijftien jaar ontwikkelingssamenwerking in verschillende landen. Vervolgens coördineerde en innoveerde ze het Wageningse "groene" onderzoek. Haar werkterrein omvat stadlandontwikkeling, ecologische landbouw, participatieve en interdisciplinaire aanpakken en duurzame gebiedsontwikkeling. Met haar bureau Catalyst4change is zij sinds 2005 internationaal procesbegeleider bij transities naar duurzame landbouw en integrale gebiedsontwikkeling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jelleke de Nooy van Tol
Uitgever
Vonk Uitgevers – voorheen Jan van Arkel
ISBN
9789062245284
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

"In 2014 hebben we de wereld gered door wereldwijd over te schakelen op agro-ecologische landbouwpraktijken." Dat zullen we tegen elkaar zeggen in 2030, als we terugkijken op deze transitietijd.
HEEL DE WERELD gaat in op de relatie die wij hebben met ons voedsel en met de productiesystemen die dat voedsel voortbrengen, lokaal en mondiaal. We zitten nu midden in de transitie naar agro-ecologische landbouw, Het Nieuwe Normaal. Dat laten de vele voorbeelden van boeren, burgers, bedrijven, organisaties en regio's in de hele wereld zien, van regionale kringlooplandbouw tot vergroening van woestijnen.
Met een systeembril en een integrale landschapsbril op biedt de auteur ons inzichten en handvatten om zelf die transitie tot een succes te maken. Laat je inspireren en sluit je aan bij een van de transitie-bewegingen of ondersteun ze. Zo, dat je over vijftien jaar met recht kan zeggen "Ja, ik heb er toen aan bijgedragen dat we nu genoeg goed voedsel hebben in de hele wereld!"

Jelleke de Nooy van Tol is Wagenings ingenieur. Samen met haar echtgenoot Rob de Nooy deed ze vijftien jaar ontwikkelingssamenwerking in verschillende landen. Vervolgens coördineerde en innoveerde ze het Wageningse "groene" onderzoek. Haar werkterrein omvat stadlandontwikkeling, ecologische landbouw, participatieve en interdisciplinaire aanpakken en duurzame gebiedsontwikkeling. Met haar bureau Catalyst4change is zij sinds 2005 internationaal procesbegeleider bij transities naar duurzame landbouw en integrale gebiedsontwikkeling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jelleke de Nooy van Tol
Uitgever
Vonk Uitgevers – voorheen Jan van Arkel
ISBN
9789062245284
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99