Heb je vijanden lief?

leren omgaan met interne en externe vijanden

Prijs € 22,75

Uitverkocht

Sharon Salzberg, Robert Thurman

Paperback | Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe kunnen we omgaan met moeilijke mensen en lastige situaties? We geven vaak anderen de schuld van ons lijden en zien hen als vijanden. Maar hoe zit het met onze interne vijanden, zoals zelfkritiek en destructieve impulsen? Wat te doen met onze obsessies en neiging tot piekeren? We zoeken bondgenoten in wijsheid, tolerantie en liefde. Ongeacht welke vijanden we als individu hebben, de methode en het proces om deze te overwinnen is hetzelfde: liefdevolle vriendelijkheid en de wens dat alle wezens gelukkig mogen zijn is een klassieke boeddhistische les.In Heb je vijanden lief putten Sharon Salzberg en Tenzin Robert Thurman uit oude spirituele wijsheid, de moderne psychologie en de nieuwste neurowetenschappelijke inzichten om ons te leiden in het omgaan met lastige mensen en situaties. In de vorm van een toegankelijk oefenboek bieden de auteurs praktische methoden voor het transformeren van onze relatie met onze vijanden. Thurman, docent van Columbia University professor en voormalig Tibetaanse boeddhistische monnik, brengt traditionele lessen zoals Shantideva 's advies over het vervangen van woede voor geduld in de praktijk. Salzberg deelt haar kennis en praktijkervaring als een van Amerika's meest toonaangevende meditatieleraren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sharon Salzberg, Robert Thurman
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056703080
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Beschrijving

Hoe kunnen we omgaan met moeilijke mensen en lastige situaties? We geven vaak anderen de schuld van ons lijden en zien hen als vijanden. Maar hoe zit het met onze interne vijanden, zoals zelfkritiek en destructieve impulsen? Wat te doen met onze obsessies en neiging tot piekeren? We zoeken bondgenoten in wijsheid, tolerantie en liefde. Ongeacht welke vijanden we als individu hebben, de methode en het proces om deze te overwinnen is hetzelfde: liefdevolle vriendelijkheid en de wens dat alle wezens gelukkig mogen zijn is een klassieke boeddhistische les.
In Heb je vijanden lief putten Sharon Salzberg en Tenzin Robert Thurman uit oude spirituele wijsheid, de moderne psychologie en de nieuwste neurowetenschappelijke inzichten om ons te leiden in het omgaan met lastige mensen en situaties. In de vorm van een toegankelijk oefenboek bieden de auteurs praktische methoden voor het transformeren van onze relatie met onze vijanden. Thurman, docent van Columbia University professor en voormalig Tibetaanse boeddhistische monnik, brengt traditionele lessen zoals Shantideva 's advies over het vervangen van woede voor geduld in de praktijk. Salzberg deelt haar kennis en praktijkervaring als een van Amerika's meest toonaangevende meditatieleraren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sharon Salzberg, Robert Thurman
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056703080
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99