Havens van Amsterdam en Rotterdam, sinds 1870

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Paperback | November 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De havens van Rotterdam en Amsterdam: op het eerste gezicht twee onvergelijkbare grootheden. De ene behoort tot de grootste ter wereld, de andere mag zich rekenen tot de Europese top. Ondanks het verschil in omvang hebben de twee havensteden ook veel gemeen. Beide maakten sinds 1870 een verbluffende modernisering mee, zoals de aanleg van nieuwe verbindingen met de zee, de mechanisatie van overslagtechnieken en schaalvergroting van schepen inclusief bijbehorende havenvoorzieningen. Dokwerkers en havenbaronnen verdwenen en nog maar weinigen kennen de havens uit eigen werkervaring. De maritieme musea in Amsterdam en Rotterdam werken samen om die roerige geschiedenis vast te leggen, voor nu en voor het nageslacht. Foto’s en affiches, maar ook documenten en voorlichtingsmateriaal van havenbedrijven en rederijen vormen de basis van de bijdragen aan deze uitgave. Deskundigen uit beide havensteden bogen zich over de wijze waarop de steden proberen het imago van de haven te verbeteren en over de manier waarop havenarbeid door de jaren heen veranderde. Ze staan uitgebreid stil bij de schilders, fotografen, schrijvers en zangers die de drukte aan de kades en de passagierende zeelui vereeuwigden. En natuurlijk wordt ook de concurrentie tussen deze twee motoren van de Nederlandse economie niet vergeten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057305702
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
126

Beschrijving

De havens van Rotterdam en Amsterdam: op het eerste gezicht twee onvergelijkbare grootheden. De ene behoort tot de grootste ter wereld, de andere mag zich rekenen tot de Europese top. Ondanks het verschil in omvang hebben de twee havensteden ook veel gemeen. Beide maakten sinds 1870 een verbluffende modernisering mee, zoals de aanleg van nieuwe verbindingen met de zee, de mechanisatie van overslagtechnieken en schaalvergroting van schepen inclusief bijbehorende havenvoorzieningen. Dokwerkers en havenbaronnen verdwenen en nog maar weinigen kennen de havens uit eigen werkervaring.

De maritieme musea in Amsterdam en Rotterdam werken samen om die roerige geschiedenis vast te leggen, voor nu en voor het nageslacht. Foto’s en affiches, maar ook documenten en voorlichtingsmateriaal van havenbedrijven en rederijen vormen de basis van de bijdragen aan deze uitgave. Deskundigen uit beide havensteden bogen zich over de wijze waarop de steden proberen het imago van de haven te verbeteren en over de manier waarop havenarbeid door de jaren heen veranderde. Ze staan uitgebreid stil bij de schilders, fotografen, schrijvers en zangers die de drukte aan de kades en de passagierende zeelui vereeuwigden. En natuurlijk wordt ook de concurrentie tussen deze twee motoren van de Nederlandse economie niet vergeten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057305702
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
126

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99