Handleiding CGT-J

Cognitieve gedragstherapeutische behandeling van problematisch middelengebruik, gokken en gamen bij jongeren

Prijs € 29,95

Niet beschikbaar

Jannet de Jonge, Renske Spijkerman, Mariken Muller

Paperback | Oktober 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Beschrijft de CGT-behandeling (cognitieve gedragstherapie) van problematisch middelengebruik, gokken of gamen bij jongeren van 12 tot 23 jaar. Versterken van de zelfcontrole staat centraal. Daarnaast is veel aandacht voor het vergroten en vasthouden van motivatie voor verandering, onderdelen van motiverende gespreksvoering zijn daarom opgenomen. De thema's in dit boek komen overeen met die uit het CGT basisprotocol voor volwassenen (Handleiding 2 Individuele CGT bij middelengebruik en gokken, Maarten J.M. Merkx, 2014) en zijn aangevuld met specifieke thema's voor jongeren en voor behandeling van problematisch gamen. Deel I bevat een overzicht van de structuur en organisatie van de behandeling en algemene richtlijnen. De behandeling bestaat uit twaalf bijeenkomsten die in deel II worden beschreven, met veel voorbeelden van vragen en informatieteksten. De oefeningen en opdrachten die samen met de jongere worden gedaan, staan in deel III. Deel IV bevat aanvullende informatie, zoals uitleg over de parallel te gebruiken Luca app, psycho-educatie over gameverslaving en websites met informatie voor behandelaars of het (gezins-)systeem over hoe om te gaan met problematisch middelengebruik, gokken of gamen. Deel IV bevat ook casussen waarin de toepassing van deze behandeling bij verschillende jongeren wordt beschreven, aangevuld met valkuilen en tips. Deel V bevat de theoretische onderbouwing en verantwoording van de CGT-behandeling. Dit boek is bestemd voor behandelaren in de verslavingszorg, de ggz en de eerste lijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jannet de Jonge, Renske Spijkerman, Mariken Muller
Uitgever
Stichting Resultaten Scoren
ISBN
9789492121318
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

Beschrijft de CGT-behandeling (cognitieve gedragstherapie) van problematisch middelengebruik, gokken of gamen bij jongeren van 12 tot 23 jaar. Versterken van de zelfcontrole staat centraal. Daarnaast is veel aandacht voor het vergroten en vasthouden van motivatie voor verandering, onderdelen van motiverende gespreksvoering zijn daarom opgenomen. De thema's in dit boek komen overeen met die uit het CGT basisprotocol voor volwassenen (Handleiding 2 Individuele CGT bij middelengebruik en gokken, Maarten J.M. Merkx, 2014) en zijn aangevuld met specifieke thema's voor jongeren en voor behandeling van problematisch gamen.
Deel I bevat een overzicht van de structuur en organisatie van de behandeling en algemene richtlijnen. De behandeling bestaat uit twaalf bijeenkomsten die in deel II worden beschreven, met veel voorbeelden van vragen en informatieteksten. De oefeningen en opdrachten die samen met de jongere worden gedaan, staan in deel III. Deel IV bevat aanvullende informatie, zoals uitleg over de parallel te gebruiken Luca app, psycho-educatie over gameverslaving en websites met informatie voor behandelaars of het (gezins-)systeem over hoe om te gaan met problematisch middelengebruik, gokken of gamen. Deel IV bevat ook casussen waarin de toepassing van deze behandeling bij verschillende jongeren wordt beschreven, aangevuld met valkuilen en tips. Deel V bevat de theoretische onderbouwing en verantwoording van de CGT-behandeling. Dit boek is bestemd voor behandelaren in de verslavingszorg, de ggz en de eerste lijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jannet de Jonge, Renske Spijkerman, Mariken Muller
Uitgever
Stichting Resultaten Scoren
ISBN
9789492121318
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99