Handboek wet natuurbescherming

Prijs € 59,00

Niet beschikbaar

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 1 januari 2017 is de Wet natuurbescherming (Wnb) in werking getreden. In de Wnb zijn de regels op grond van de Habitatrichtlijn en Vogelrichtlijn neergelegd ter bescherming van soorten, gebieden, ter regulering van de jacht en beheer en schadebestrijding.De Wnb is voor de praktijk van groot belang omdat de Wnb op allerlei fronten zijn intrede doet en betrokken kan zijn in of bij de besluitvorming. Dat geldt voor ruimtelijke besluiten en bestemmingsplannen, maar ook projecten die geen andere vergunningen vereisen. Omdat de Wnb haar oorsprong grotendeels vindt in de Europese Habitat- en Vogelrichtlijn heeft de Wnb een belangrijke invloed op het handelen van bestuursorganen, burgers en bedrijven.Dit handboek geeft een actueel en diepgaand inzicht in de kern van de Wnb, maar blijft wel steeds praktisch en voor de praktijk toepasbaar. In dit handboek wordt niet alleen de parlementaire geschiedenis beschreven ter toelichting op de nieuwe wet, maar daar waar de jurisprudentie onder de oude wettelijke systemen relevant blijft, wordt deze eveneens besproken.In het boek worden de wijzigingen ten opzichte van de voorgaande wetten, te weten de Wet natuurbescherming 1998, de Flora- en faunawet en de Boswet, daar waar relevant steeds besproken. Naast de regelingen die voortkomen uit de Habitat- en Vogelrichtlijn richt dit boek zich ook op subsidieregelingen voor natuur. Uiteraard wordt de relevantie met de Wabo nadrukkelijk aan de orde gesteld in dit handboek.In dit handboek komen de volgende onderwerpen aan de orde:- Overzicht van het internationale natuurbeschermingsrecht- Natuurbeleid en monitoring- Gebiedsbescherming- Soortbescherming- Jacht, beheer en schadebestrijding- De programmatische aanpak stikstof (PAS)- Subsidieregelingen ten behoeve van natuur- Nadeelcompensatie- Handhaving van de Wet natuurbescherming- Wet natuurbescherming en Wet ruimtelijke ordening- Wet natuurbescherming en Wet algemene bepalingen omgevingsrechtAuteurs: Fleur Onrust, Sander Kole, Peter Mendelts, Teun Verstappen, Maurice Stassen, e.aISBN: 9789491930881Verschijnt: medio juli 2017

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930881
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Op 1 januari 2017 is de Wet natuurbescherming (Wnb) in werking getreden. In de Wnb zijn de regels op grond van de Habitatrichtlijn en Vogelrichtlijn neergelegd ter bescherming van soorten, gebieden, ter regulering van de jacht en beheer en schadebestrijding.

De Wnb is voor de praktijk van groot belang omdat de Wnb op allerlei fronten zijn intrede doet en betrokken kan zijn in of bij de besluitvorming. Dat geldt voor ruimtelijke besluiten en bestemmingsplannen, maar ook projecten die geen andere vergunningen vereisen. Omdat de Wnb haar oorsprong grotendeels vindt in de Europese Habitat- en Vogelrichtlijn heeft de Wnb een belangrijke invloed op het handelen van bestuursorganen, burgers en bedrijven.

Dit handboek geeft een actueel en diepgaand inzicht in de kern van de Wnb, maar blijft wel steeds praktisch en voor de praktijk toepasbaar. In dit handboek wordt niet alleen de parlementaire geschiedenis beschreven ter toelichting op de nieuwe wet, maar daar waar de jurisprudentie onder de oude wettelijke systemen relevant blijft, wordt deze eveneens besproken.

In het boek worden de wijzigingen ten opzichte van de voorgaande wetten, te weten de Wet natuurbescherming 1998, de Flora- en faunawet en de Boswet, daar waar relevant steeds besproken. Naast de regelingen die voortkomen uit de Habitat- en Vogelrichtlijn richt dit boek zich ook op subsidieregelingen voor natuur. Uiteraard wordt de relevantie met de Wabo nadrukkelijk aan de orde gesteld in dit handboek.

In dit handboek komen de volgende onderwerpen aan de orde:

- Overzicht van het internationale natuurbeschermingsrecht
- Natuurbeleid en monitoring
- Gebiedsbescherming
- Soortbescherming
- Jacht, beheer en schadebestrijding
- De programmatische aanpak stikstof (PAS)
- Subsidieregelingen ten behoeve van natuur
- Nadeelcompensatie
- Handhaving van de Wet natuurbescherming
- Wet natuurbescherming en Wet ruimtelijke ordening
- Wet natuurbescherming en Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Auteurs: Fleur Onrust, Sander Kole, Peter Mendelts, Teun Verstappen, Maurice Stassen, e.a

ISBN: 9789491930881

Verschijnt: medio juli 2017

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930881
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99