Handboek ter onderbouwing van het verpleegkundig handelen

Prijs € 94,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hardback | Augustus 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onder redactie van Prof. dr. Th. van Achterberg, drs. A.M. Eliens, dr. H. Vermeulen2de druk auteurs:Prof. dr. Th. van Achterberg, dr. B.M. Buurman, A.C.M. Creuels-van Campen, L.C.M. Dol, R.A.H. van Duurling, prof.dr. T. Jaarsma, G. Kreugel Msc, drs. T.F. van der Kruk, dr. M.A. Maaskant, drs. E. Prikker, dr. J.W.J. Repping-Wuts, W.B. Rood, drs. M.T. Slager, drs. N.C.M. Strijbol, dr. H. Vermeulen, M.H.A. Vink-Schrama, dr. M.H.L. van der WalOver de inhoudDe delen 1 en 2 in deze reeks behandelen veel voorkomende verpleegproblemen in de somatische en de psychosociale zorg. Het gaat daarbij om verpleegproblemen die bij veel verschillende patiënten kunnen optreden (algemene zorg).Effectief Verplegen 3 en Effectief Verplegen 4 wijken daarvan af. In deel 3 en 4 worden verpleegproblemen bij specifieke groepen patiënten of zorgvragers belicht (complexe zorg). Door doelgroepen in plaats van verpleegproblemen als ingang te kiezen wordt het mogelijk de hele zorg voor een groep te beschrijven. De hoofdstukken behandelen dan ook problematiek op elk vlak van het menselijk functioneren. Bij het beschrijven van de verpleegproblemen voor een doelgroep is voor de bijzondere problemen van de bewuste groep gekozen. Voor algemene problemen die ook bij deze groepen voor kunnen komen, is waar mogelijk naar de delen 1 en 2 verwezen (bijvoorbeeld decubitus in deel 1 of therapietrouw in deel 2).Gratis toegang tot verpleegproblemen.nlDit boek wordt voorzien van een persoonlijke toegangscode waarmee gebruikers aanvullende informatie (zoals de nieuwste inzichten, meetinstrumenten en een kennistoets) kunnen raadplegen op http://www.verpleegproblemen.nl.Beknopte inhoudsopgave1 Inleiding2 Patiënten met COPD3 Patiënten met CVA4 Patiënten met dementie5 Patiënten met diabetes mellitus6 Patiënten met hartfalen7 Kwetsbare ouderen (frailty)8 Oncologische patiënten9 Patiënten in de palliatieve fase10 Patiënten met reuma11 Patiënten met een stoma12 Veroudering en verstandelijke handicapVoor wie bestemd*MANP (Master Advanced Nursing Practice)*niveau 5 (HBO-verpleegkundigen)*niveau 4 (MBO-verpleegkundigen) met begeleiding*(praktijk)docenten verpleegkunde

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789057401183
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
500

Beschrijving

Onder redactie van Prof. dr. Th. van Achterberg, drs. A.M. Eliens, dr. H. Vermeulen

2de druk
auteurs:
Prof. dr. Th. van Achterberg, dr. B.M. Buurman, A.C.M. Creuels-van Campen, L.C.M. Dol, R.A.H. van Duurling, prof.dr. T. Jaarsma, G. Kreugel Msc, drs. T.F. van der Kruk, dr. M.A. Maaskant, drs. E. Prikker, dr. J.W.J. Repping-Wuts, W.B. Rood, drs. M.T. Slager, drs. N.C.M. Strijbol, dr. H. Vermeulen, M.H.A. Vink-Schrama, dr. M.H.L. van der Wal
Over de inhoud
De delen 1 en 2 in deze reeks behandelen veel voorkomende verpleegproblemen in de somatische en de psychosociale zorg. Het gaat daarbij om verpleegproblemen die bij veel verschillende patiënten kunnen optreden (algemene zorg).
Effectief Verplegen 3 en Effectief Verplegen 4 wijken daarvan af. In deel 3 en 4 worden verpleegproblemen bij specifieke groepen patiënten of zorgvragers belicht (complexe zorg). Door doelgroepen in plaats van verpleegproblemen als ingang te kiezen wordt het mogelijk de hele zorg voor een groep te beschrijven. De hoofdstukken behandelen dan ook problematiek op elk vlak van het menselijk functioneren. Bij het beschrijven van de verpleegproblemen voor een doelgroep is voor de bijzondere problemen van de bewuste groep gekozen. Voor algemene problemen die ook bij deze groepen voor kunnen komen, is waar mogelijk naar de delen 1 en 2 verwezen (bijvoorbeeld decubitus in deel 1 of therapietrouw in deel 2).
Gratis toegang tot verpleegproblemen.nl
Dit boek wordt voorzien van een persoonlijke toegangscode waarmee gebruikers aanvullende informatie (zoals de nieuwste inzichten, meetinstrumenten en een kennistoets) kunnen raadplegen op http://www.verpleegproblemen.nl.
Beknopte inhoudsopgave
1 Inleiding
2 Patiënten met COPD
3 Patiënten met CVA
4 Patiënten met dementie
5 Patiënten met diabetes mellitus
6 Patiënten met hartfalen
7 Kwetsbare ouderen (frailty)
8 Oncologische patiënten
9 Patiënten in de palliatieve fase
10 Patiënten met reuma
11 Patiënten met een stoma
12 Veroudering en verstandelijke handicap
Voor wie bestemd
*MANP (Master Advanced Nursing Practice)
*niveau 5 (HBO-verpleegkundigen)
*niveau 4 (MBO-verpleegkundigen) met begeleiding
*(praktijk)docenten verpleegkunde

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789057401183
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
500

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99