Handboek psychopathologie 2

Prijs € 97,95

Niet beschikbaar

Paperback | Mei 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De tweedelige uitgave Handboek psychopathologie vormt in Nederland en Vlaanderen hét standaardwerk voor de opleidingen en trainingen op het gebied van de psychopathologie en de psychiatrie. Deel 1 (Basisbegrippen) is een systematische beschrijving van psychiatrische stoornissen. Deel 2 (Klinische praktijk) bouwt daarop voort met een grondig overzicht van de concrete werkwijzen bij de diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van psychiatrische stoornissen. Dit nieuwe deel 2 is een gereviseerde en geactualiseerde samenvoeging van de vroegere delen 2 en 3, die respectievelijk de ontwikkelingen en de praktijk in de geestelijke gezondheidszorg behandelden.Het eerste onderdeel van deel 2 ("A Diagnostiek en behandeling") geeft een overzicht van diagnostische procedures en behandelmogelijkheden. Het tweede onderdeel ("B Specifieke toepassingen") laat zien hoe men in de dagelijkse praktijk bij de desbetreffende problematiek te werk gaat. Dit onderdeel sluit nauw aan bij deel 1 Basisbegrippen. Het gaat er bij onderdeel B vooral om de denk– en werkwijze bij diagnostiek, indicatiestelling en behandeling concreet te demonstreren. Aan de hand van voorbeelden laten de auteurs zien hoe zij in de dagelijkse praktijk bij de besproken problematiek handelen.Het tweedelige Handboek psychopathologie biedt een actueel en evenwichtig overzicht van theorie, onderzoek en praktijk op het gebied van de psychopathologie en de psychiatrie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031344796
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
586

Beschrijving

De tweedelige uitgave Handboek psychopathologie vormt in Nederland en Vlaanderen hét standaardwerk voor de opleidingen en trainingen op het gebied van de psychopathologie en de psychiatrie. Deel 1 (Basisbegrippen) is een systematische beschrijving van psychiatrische stoornissen. Deel 2 (Klinische praktijk) bouwt daarop voort met een grondig overzicht van de concrete werkwijzen bij de diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van psychiatrische stoornissen. Dit nieuwe deel 2 is een gereviseerde en geactualiseerde samenvoeging van de vroegere delen 2 en 3, die respectievelijk de ontwikkelingen en de praktijk in de geestelijke gezondheidszorg behandelden.
Het eerste onderdeel van deel 2 ("A Diagnostiek en behandeling") geeft een overzicht van diagnostische procedures en behandelmogelijkheden. Het tweede onderdeel ("B Specifieke toepassingen") laat zien hoe men in de dagelijkse praktijk bij de desbetreffende problematiek te werk gaat. Dit onderdeel sluit nauw aan bij deel 1 Basisbegrippen. Het gaat er bij onderdeel B vooral om de denk– en werkwijze bij diagnostiek, indicatiestelling en behandeling concreet te demonstreren. Aan de hand van voorbeelden laten de auteurs zien hoe zij in de dagelijkse praktijk bij de besproken problematiek handelen.

Het tweedelige Handboek psychopathologie biedt een actueel en evenwichtig overzicht van theorie, onderzoek en praktijk op het gebied van de psychopathologie en de psychiatrie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031344796
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
586

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99