Handboek psychiatrie in het ziekenhuis

Prijs € 79,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hardback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Psychiatrie in het algemeen ziekenhuis speelt een steeds prominentere rol in het psychiatrische zorgaanbod. Voor patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen - met gemiddeld een twintig jaar kortere levensverwachting - is specialistische ziekenhuiszorg vaak onontbeerlijk. Ketenzorg tussen ggz en de ziekenhuispsychiatrie is dus van groot belang om deze patiënten met complexe somatische en psychiatrische problemen adequaat te behandelen en ze 'de beste zorg' te bieden.In dit boek wordt aandacht besteed aan het belang van meer kennis over psychiatrie in een ziekenhuissetting en aan de manier waarop diagnostiek kan worden ingezet om niet alleen de zorg efficiënter te maken, maar ook de patiënt het gevoel te geven gehoord te worden. De vaardigheden die essentieel zijn om de zorg te optimaliseren worden beschreven, evenals de manier waarop zorgvragen zich presenteren in de praktijk.De inhoud en toetsbaarheid van de ziekenhuispsychiatrie is inmiddels uitstekend verankerd in de kwaliteitsnormen in de Generieke module Ziekenhuispsychiatrie en de Veldnorm voor Medisch Psychiatrische Unit. Daarnaast is de Veldnorm Psychiatrie in het ziekenhuis in voorbereiding. Ook de implementatie van de Generieke module Acute psychiatrie betekent verdere optimalisering van de beoordeling, opvang en behandeling van psychiatrische en gedragsproblemen op de afdeling Spoedeisende Hulp.Een boek waarin beschreven wordt hoe veelzijdig, ingewikkeld, maar ook boeiend het kan zijn om als hulpverlener te werken met mensen met psychiatrische problematiek in de context van een ziekenhuis. Een onderbelicht werkveld vol uitdagingen voor artsen en verpleegkundigen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058981035
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
578

Beschrijving

Psychiatrie in het algemeen ziekenhuis speelt een steeds prominentere rol in het psychiatrische zorgaanbod. Voor patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen - met gemiddeld een twintig jaar kortere levensverwachting - is specialistische ziekenhuiszorg vaak onontbeerlijk. Ketenzorg tussen ggz en de ziekenhuispsychiatrie is dus van groot belang om deze patiënten met complexe somatische en psychiatrische problemen adequaat te behandelen en ze 'de beste zorg' te bieden.
In dit boek wordt aandacht besteed aan het belang van meer kennis over psychiatrie in een ziekenhuissetting en aan de manier waarop diagnostiek kan worden ingezet om niet alleen de zorg efficiënter te maken, maar ook de patiënt het gevoel te geven gehoord te worden. De vaardigheden die essentieel zijn om de zorg te optimaliseren worden beschreven, evenals de manier waarop zorgvragen zich presenteren in de praktijk.
De inhoud en toetsbaarheid van de ziekenhuispsychiatrie is inmiddels uitstekend verankerd in de kwaliteitsnormen in de Generieke module Ziekenhuispsychiatrie en de Veldnorm voor Medisch Psychiatrische Unit. Daarnaast is de Veldnorm Psychiatrie in het ziekenhuis in voorbereiding. Ook de implementatie van de Generieke module Acute psychiatrie betekent verdere optimalisering van de beoordeling, opvang en behandeling van psychiatrische en gedragsproblemen op de afdeling Spoedeisende Hulp.
Een boek waarin beschreven wordt hoe veelzijdig, ingewikkeld, maar ook boeiend het kan zijn om als hulpverlener te werken met mensen met psychiatrische problematiek in de context van een ziekenhuis. Een onderbelicht werkveld vol uitdagingen voor artsen en verpleegkundigen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058981035
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
578

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99