Handboek POH-GGZ

Prijs € 71,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hardback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De POH-GGZ dient zowel in de breedte als in de diepte over generalistische vaardigheden en behandelmethoden te beschikken om hoogwaardige begeleiding of behandeling te bieden voor de meest voorkomende psychische klachten. Uitgangspunt is dat de POH-GGZ huisartsenzorg biedt. Dit handboek biedt een leidraad voor deze dagelijkse werkzaamheden van de POH-GGZ. Het Handboek POH-GGZ is vanuit de beroepspraktijk geschreven en gaat in op belangrijke thema's voor de POH-GGZ en POH-GGZ Kind en Jeugd, waaronder de inhoud van de functie, de samenwerking binnen en buiten de huisartsenpraktijk, criteria voor doorverwijzing, rapportage en veelvoorkomende klachten. Daarnaast licht het de meest gebruikte screeningslijsten, meetinstrumenten, methoden en methodieken toe die noodzakelijk zijn om de diversiteit aan klachten te kunnen behandelen en monitoren. Ook is er aandacht voor patiëntgebonden taken die noodzakelijk zijn voor de profilering en professionalisering van de functie binnen de huisartsenpraktijk.Dit boek is bedoeld voor de professional die werkzaam is als POH-GGZ of hiermee samenwerkt, zoals de huisarts, psychosomatisch fysiotherapeut, POH Somatiek, wijkverpleegkundige, haptonoom, apotheker-farmacotherapeut, psycholoog, psychiater en de beroepskrachten van het wijkteam.De schrijvers van het boek werken als POH-GGZ en Kaderhuisarts GGZ. Zij ervaren zelf dagelijks het belang van samenwerking om goede patiëntenzorg te bieden. Daarnaast zijn er bijdragen geleverd door deskundigen met specifieke kennis van deelgebieden die van belang zijn voor huisartsenzorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036810333
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De POH-GGZ dient zowel in de breedte als in de diepte over generalistische vaardigheden en behandelmethoden te beschikken om hoogwaardige begeleiding of behandeling te bieden voor de meest voorkomende psychische klachten. Uitgangspunt is dat de POH-GGZ huisartsenzorg biedt. Dit handboek biedt een leidraad voor deze dagelijkse werkzaamheden van de POH-GGZ.

Het Handboek POH-GGZ is vanuit de beroepspraktijk geschreven en gaat in op belangrijke thema's voor de POH-GGZ en POH-GGZ Kind en Jeugd, waaronder de inhoud van de functie, de samenwerking binnen en buiten de huisartsenpraktijk, criteria voor doorverwijzing, rapportage en veelvoorkomende klachten. Daarnaast licht het de meest gebruikte screeningslijsten, meetinstrumenten, methoden en methodieken toe die noodzakelijk zijn om de diversiteit aan klachten te kunnen behandelen en monitoren. Ook is er aandacht voor patiëntgebonden taken die noodzakelijk zijn voor de profilering en professionalisering van de functie binnen de huisartsenpraktijk.

Dit boek is bedoeld voor de professional die werkzaam is als POH-GGZ of hiermee samenwerkt, zoals de huisarts, psychosomatisch fysiotherapeut, POH Somatiek, wijkverpleegkundige, haptonoom, apotheker-farmacotherapeut, psycholoog, psychiater en de beroepskrachten van het wijkteam.

De schrijvers van het boek werken als POH-GGZ en Kaderhuisarts GGZ. Zij ervaren zelf dagelijks het belang van samenwerking om goede patiëntenzorg te bieden. Daarnaast zijn er bijdragen geleverd door deskundigen met specifieke kennis van deelgebieden die van belang zijn voor huisartsenzorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036810333
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99