Handboek ouderenpsychiatrie

Prijs € 67,20

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Dorly Deeg, Dieter Boswijk, Dirk Engberts, Rudi Westendorp

Hardback | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over de hele wereld groeit het aandeel ouderen in de bevolking. Bovendien worden zij steeds ouder. Deze unieke ontwikkeling in de geschiedenis zorgt ervoor dat er meer aandacht is voor de behoeften van mensen in hun latere levensfasen. Het blijkt dat veel ouderen het behoud van een goede kwaliteit van leven het belangrijkste vinden. Dit betekent dat gezondheidsproblemen vanuit een brede context benaderd moeten worden, wat goed aansluit bij de uitgangspunten van het vakgebied ouderenpsychiatrie.In deze derde druk van het Handboek ouderenpsychiatrie wordt uitgebreid aandachtbesteed aan de oudere in zijn (Westerse) leefomgeving, en de invloed die dit in positieve en negatieve zin heeft op het psychisch welbevinden. Ook het proces van veroudering en de daarmee samenhangende veranderende kwetsbaarheid is een belangrijke focus van het boek.In deze brede context geeft het handboek een update van de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van psychiatrische stoornissen bij ouderen. In de online leeromgeving zijn, naast afbeeldingen in kleur, meetinstrumenten opgenomen die geschikt zijn voor gebruik bij ouderen en die in het boek worden besproken. Ook is daar het gehele boek digitaal raadpleegbaar en doorzoekbaar. Het boek biedt voor psychiaters en aios psychiatrie de nascholing respectievelijk scholing voor het vakgebied ouderenpsychiatrie. Daarnaast is het boek aan te raden aan artsen, psychologen, en alle andere professionals die regelmatig oudere mensen in hun praktijk behandelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dorly Deeg, Dieter Boswijk, Dirk Engberts, Rudi Westendorp
Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058981721
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
659

Beschrijving

Over de hele wereld groeit het aandeel ouderen in de bevolking. Bovendien worden zij steeds ouder. Deze unieke ontwikkeling in de geschiedenis zorgt ervoor dat er meer aandacht is voor de behoeften van mensen in hun latere levensfasen. Het blijkt dat veel ouderen het behoud van een goede kwaliteit van leven het belangrijkste vinden. Dit betekent dat gezondheidsproblemen vanuit een brede context benaderd moeten worden, wat goed aansluit bij de uitgangspunten van het vakgebied ouderenpsychiatrie.

In deze derde druk van het Handboek ouderenpsychiatrie wordt uitgebreid aandacht
besteed aan de oudere in zijn (Westerse) leefomgeving, en de invloed die dit in positieve en negatieve zin heeft op het psychisch welbevinden. Ook het proces van veroudering en de daarmee samenhangende veranderende kwetsbaarheid is een belangrijke focus van het boek.

In deze brede context geeft het handboek een update van de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van psychiatrische stoornissen bij ouderen. In de online leeromgeving zijn, naast afbeeldingen in kleur, meetinstrumenten opgenomen die geschikt zijn voor gebruik bij ouderen en die in het boek worden besproken. Ook is daar het gehele boek digitaal raadpleegbaar en doorzoekbaar.

Het boek biedt voor psychiaters en aios psychiatrie de nascholing respectievelijk scholing voor het vakgebied ouderenpsychiatrie. Daarnaast is het boek aan te raden aan artsen, psychologen, en alle andere professionals die regelmatig oudere mensen in hun praktijk behandelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dorly Deeg, Dieter Boswijk, Dirk Engberts, Rudi Westendorp
Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058981721
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
659

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99