Handboek oplossingsgericht werken met licht verstandelijk beperkte clienten

Prijs € 38,95

Niet beschikbaar

J. Roeden, F. Bannink

Paperback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Ik vind dat jij veel goede ideeën hebt'. 'Wie, ik?' zegt Marianne met grote ogen van verbazing. 'Ja jij', zeg ik. En om het te bewijzen stapel ik Marianne's ideeën en successen op elkaar: 'Je doet dit al en dat al, en zus en zo, en je bent van plan om ...' 'Dat is waar', glundert Marianne, 'dat doe ik inderdaad allemaal al'.Oplossingsgericht werken heeft veel te bieden. Het geeft erkenning en waardering aan de cliënt, focust op oplossingen en niet op problemen, schept optimisme, hoop en een positief toekomstperspectief voor de cliënt. Het draagt bij aan een goede samenwerking tussen cliënt en professional en zorgt voor humor en luchtigheid tijdens de gesprekken. Oplossingsgericht werken maakt daarbij gebruik van de aanwezige hulpbronnen en mogelijkheden van de cliënt. Die kracht wordt ingezet om een verandering te laten plaatsvinden in de richting die de cliënt wenst. Onze positieve ervaringen met oplossingsgericht werken vormden de aanleiding om deze methodiek te introduceren in de sector verstandelijk gehandicaptenzorg en om dit boek te schrijven. Dit handboek is een uitnodiging aan iedereen die in de dagelijkse praktijk werkt met cliënten met een lichte verstandelijke beperking om oplossingsgericht aan de slag te gaan.John Roeden is gezondheidszorgpsycholoog, gedragstherapeut en schoolmusicus. Fredrike Bannink is klinisch psycholoog.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Roeden, F. Bannink
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789026518065
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

'Ik vind dat jij veel goede ideeën hebt'. 'Wie, ik?' zegt Marianne met grote ogen van verbazing. 'Ja jij', zeg ik. En om het te bewijzen stapel ik Marianne's ideeën en successen op elkaar: 'Je doet dit al en dat al, en zus en zo, en je bent van plan om ...' 'Dat is waar', glundert Marianne, 'dat doe ik inderdaad allemaal al'.
Oplossingsgericht werken heeft veel te bieden. Het geeft erkenning en waardering aan de cliënt, focust op oplossingen en niet op problemen, schept optimisme, hoop en een positief toekomstperspectief voor de cliënt. Het draagt bij aan een goede samenwerking tussen cliënt en professional en zorgt voor humor en luchtigheid tijdens de gesprekken. Oplossingsgericht werken maakt daarbij gebruik van de aanwezige hulpbronnen en mogelijkheden van de cliënt. Die kracht wordt ingezet om een verandering te laten plaatsvinden in de richting die de cliënt wenst. Onze positieve ervaringen met oplossingsgericht werken vormden de aanleiding om deze methodiek te introduceren in de sector verstandelijk gehandicaptenzorg en om dit boek te schrijven. Dit handboek is een uitnodiging aan iedereen die in de dagelijkse praktijk werkt met cliënten met een lichte verstandelijke beperking om oplossingsgericht aan de slag te gaan.

John Roeden is gezondheidszorgpsycholoog, gedragstherapeut en schoolmusicus. Fredrike Bannink is klinisch psycholoog.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Roeden, F. Bannink
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789026518065
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99