Handboek ondernemingsplan

opstellen en realiseren - starten en sturen

Prijs € 48,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Aldert Dreimüller, Wouter Dreimüller

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vandaag de dag is het hebben van een goed idee niet meer genoeg voor een succesvol bedrijf. Klanten komen, maar blijven niet, want de ontwikkelingen staan niet stil en concurrenten genoeg die volop werken aan innovatie en productontwikkeling. Om dit te doorbreken is er, naast kennis van het product, kennis nodig van hoe je een gezond bedrijf start èn in de lucht houdt. Een ondernemingsplan helpt om richting te geven aan startende bedrijven en om een koersverandering te bewerkstelligen van bestaande bedrijven.Alleen het opstellen van een ondernemingsplan is dan niet meer voldoende. Het waarom van de verandering en de nieuwe koers moet worden uitgelegd en getoond. Alleen dan ontstaat er een gedragen ondernemingsplan dat gevolgd wordt door alle medewerkers.Het Handboek Ondernemingsplan gaat specifiek in op deze combinaties. Stappenplannen helpen de lezer:de strategie op te stellen,te bepalen hoe de uitvoering gemeten en bijgestuurd kan worden,jaarplannen te maken, ende inrichting van het bedrijf daarop af te stemmen.Handboek Ondernemingsplan stelt praktische en direct toepasbare kennis en eenvoudige hulpmiddelen beschikbaar aan het management van bedrijven, startende ondernemers en studenten. De modernste managementinstrumenten zijn in dit boek met elkaar en met de praktijk verweven. Hierdoor leert u stapsgewijs een onderneming te starten, renoveren of opnieuw uit te vinden, vanuit een goed doortimmerde strategie, ondernemingsplan en daarop aansluitende bedrijfsinformatie en bedrijfsvoering.Bij het boek hoort een schat aan online materiaal, waaronder een groot aantal checklists,stappenplannen en sjablonen.Over de auteursDr. Ir. Aldert P. Dreimuller is directeur van roAg (Rotterdamse Organisatie Advies Groep. Hij is actief als adviseur en interimmanager op strategisch niveau in de bouwnijverheid. Hij publiceert regelmatig in diverse vakbladen, verzorgt lezingen en cursussen en doceert.Ing. Wouter J. Dreimüller MA is adviseur bij ARCADIS Nederland waar hij acteert op het raakvlak van vastgoed, proces en organisatie. Hij gebruikt de methode uit dit boek in zijn praktijk en paste hem toe bij studieopdrachten om een ondernemingsplan op te stellen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aldert Dreimüller, Wouter Dreimüller
Uitgever
Boom
ISBN
9789039526835
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Vandaag de dag is het hebben van een goed idee niet meer genoeg voor een succesvol bedrijf. Klanten komen, maar blijven niet, want de ontwikkelingen staan niet stil en concurrenten genoeg die volop werken aan innovatie en productontwikkeling. Om dit te doorbreken is er, naast kennis van het product, kennis nodig van hoe je een gezond bedrijf start èn in de lucht houdt. Een ondernemingsplan helpt om richting te geven aan startende bedrijven en om een koersverandering te bewerkstelligen van bestaande bedrijven.
Alleen het opstellen van een ondernemingsplan is dan niet meer voldoende. Het waarom van de verandering en de nieuwe koers moet worden uitgelegd en getoond. Alleen dan ontstaat er een gedragen ondernemingsplan dat gevolgd wordt door alle medewerkers.
Het Handboek Ondernemingsplan gaat specifiek in op deze combinaties. Stappenplannen helpen de lezer:
de strategie op te stellen,
te bepalen hoe de uitvoering gemeten en bijgestuurd kan worden,
jaarplannen te maken, en
de inrichting van het bedrijf daarop af te stemmen.
Handboek Ondernemingsplan stelt praktische en direct toepasbare kennis en eenvoudige hulpmiddelen beschikbaar aan het management van bedrijven, startende ondernemers en studenten. De modernste managementinstrumenten zijn in dit boek met elkaar en met de praktijk verweven. Hierdoor leert u stapsgewijs een onderneming te starten, renoveren of opnieuw uit te vinden, vanuit een goed doortimmerde strategie, ondernemingsplan en daarop aansluitende bedrijfsinformatie en bedrijfsvoering.
Bij het boek hoort een schat aan online materiaal, waaronder een groot aantal checklists,
stappenplannen en sjablonen.
Over de auteurs
Dr. Ir. Aldert P. Dreimuller is directeur van roAg (Rotterdamse Organisatie Advies Groep. Hij is actief als adviseur en interimmanager op strategisch niveau in de bouwnijverheid. Hij publiceert regelmatig in diverse vakbladen, verzorgt lezingen en cursussen en doceert.
Ing. Wouter J. Dreimüller MA is adviseur bij ARCADIS Nederland waar hij acteert op het raakvlak van vastgoed, proces en organisatie. Hij gebruikt de methode uit dit boek in zijn praktijk en paste hem toe bij studieopdrachten om een ondernemingsplan op te stellen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aldert Dreimüller, Wouter Dreimüller
Uitgever
Boom
ISBN
9789039526835
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99