Handboek moestuin

de grond, de seizoenen, zaaien, verzorgen, oogsten

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Bram Wolthoorn

Hardback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vier seizoenen moestuinierenNiet meer naar de groenteboer! Wie een moestuin heeft, weet zich verzekerd van zelf gekweekte groenten en fruit. Tenminste,als je het goed doet. Handboek Moestuin behandelt daaromalles wat van belang is om duurzaam gezonde groenten en vers fruit te telen. Daarbij wordt niet alleen de gangbare praktijk besproken, ook de theorie achter die praktijk wordt toegelicht.Zaken als het belang van wissel- en combinatieteelt, groenbemesters, compost, en waarom spitten niet nodig is, worden uitgebreid behandeld. Per gewas wordt per seizoen het tijdpad gevolgd van (voor-) zaaien, planten, verzorgen en oogsten, eventueel voorzien van soort-specifieke informatie. Ook het snoeien en verzorgen van fruitbomen en bessenstruiken komen aan de orde.Achterin een handig overzicht van ziekten en plagen, waarin per gewas de meest voorkomende ziektes, schimmels en plagen worden besproken. Bram Wolthoorn is een zeer ervaren tuinier, die gewend is om op verschillende grondsoorten te tuinieren en dat op een ecologisch verantwoorde wijze doet.Alles wat je altijd al wilde weten over * Het telen van groente en fruit* Zaaien, planten en verzorgen* Snoeien van fruitbomen en bessenstruiken* Ziekten en plagen natuurlijk bestrijden

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bram Wolthoorn
Uitgever
Forte Groen
ISBN
9789462501133
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Vier seizoenen moestuinieren

Niet meer naar de groenteboer! Wie een moestuin heeft, weet zich verzekerd van zelf gekweekte groenten en fruit. Tenminste,als je het goed doet. Handboek Moestuin behandelt daaromalles wat van belang is om duurzaam gezonde groenten en vers fruit te telen. Daarbij wordt niet alleen de gangbare praktijk besproken, ook de theorie achter die praktijk wordt toegelicht.Zaken als het belang van wissel- en combinatieteelt, groenbemesters, compost, en waarom spitten niet nodig is, worden uitgebreid behandeld. Per gewas wordt per seizoen het tijdpad gevolgd van (voor-) zaaien, planten, verzorgen en oogsten, eventueel voorzien van soort-specifieke informatie. Ook het snoeien en verzorgen van fruitbomen en bessenstruiken komen aan de orde.
Achterin een handig overzicht van ziekten en plagen, waarin per gewas de meest voorkomende ziektes, schimmels en plagen worden besproken.
Bram Wolthoorn is een zeer ervaren tuinier, die gewend is om op verschillende grondsoorten te tuinieren en dat op een ecologisch verantwoorde wijze doet.
Alles wat je altijd al wilde weten over
* Het telen van groente en fruit
* Zaaien, planten en verzorgen
* Snoeien van fruitbomen en bessenstruiken
* Ziekten en plagen natuurlijk bestrijden

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bram Wolthoorn
Uitgever
Forte Groen
ISBN
9789462501133
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99