Handboek milieurecht

Prijs € 79,00

Niet beschikbaar

J.H.G. van den Broek, G.C.W. van der Feltz, W.J. Bosma

Paperback | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Handboek Milieurecht (vierde druk) beoogt in twee delen inzicht te bieden in de belangrijkste onderdelen van het milieubestuursrecht en haar praktijk. Zowel de beginner als de ervaren geïnteresseerde wordt aan de hand van zijn heldere opzet meegenomen in het milieurecht.In het Algemeen deel staat de inrichting (bedrijf) centraal. Aan de hand van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Wet milieubeheer en het Activiteitenbesluit wordt toegelicht welke algemene regels van toepassing zijn en in welke gevallen een omgevingsvergunning is vereist. Het Algemeen Deel geeft voorts een beschrijving van wat onder milieurecht wordt verstaan, de ontwikkeling van milieurecht en -beleid, beginselen van milieurecht, invalshoeken van milieubeleid en doorwerking van Europees recht.In het Bijzonder deel worden de afzonderlijke materiële wetten en regelingen besproken, gegroepeerd naar het aspect van het milieu waaraan ze in hoofdzaak zijn gerelateerd: bodem en natuur, water, lucht en veiligheid.In dit boek is de in 2010 voor het laatst door Jos Teunissen aangevulde versie geactualiseerd en hier en daar ingrijpend gewijzigd. Het handboek is geschreven vanuit de praktijk, zodat het met name aandacht besteed aan onderwerpen waar de praktijk van vergunningverleners, handhavers, ondernemers, advocaten en rechters mee te maken krijgt. Dat maakt het boek echter ook zeer geschikt voor studenten, die na hun studie in die praktijk werkzaam zullen zijn.Auteurs: mr.dr. J.H.G. van den Broek, Mr G.C.W. van der Feltz, mr. W.J. Bosma, e.a.ISBN: 9789491930591

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.H.G. van den Broek, G.C.W. van der Feltz, W.J. Bosma
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930591
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
792

Beschrijving

Het Handboek Milieurecht (vierde druk) beoogt in twee delen inzicht te bieden in de belangrijkste onderdelen van het milieubestuursrecht en haar praktijk. Zowel de beginner als de ervaren geïnteresseerde wordt aan de hand van zijn heldere opzet meegenomen in het milieurecht.

In het Algemeen deel staat de inrichting (bedrijf) centraal. Aan de hand van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Wet milieubeheer en het Activiteitenbesluit wordt toegelicht welke algemene regels van toepassing zijn en in welke gevallen een omgevingsvergunning is vereist. Het Algemeen Deel geeft voorts een beschrijving van wat onder milieurecht wordt verstaan, de ontwikkeling van milieurecht en -beleid, beginselen van milieurecht, invalshoeken van milieubeleid en doorwerking van Europees recht.

In het Bijzonder deel worden de afzonderlijke materiële wetten en regelingen besproken, gegroepeerd naar het aspect van het milieu waaraan ze in hoofdzaak zijn gerelateerd: bodem en natuur, water, lucht en veiligheid.

In dit boek is de in 2010 voor het laatst door Jos Teunissen aangevulde versie geactualiseerd en hier en daar ingrijpend gewijzigd. Het handboek is geschreven vanuit de praktijk, zodat het met name aandacht besteed aan onderwerpen waar de praktijk van vergunningverleners, handhavers, ondernemers, advocaten en rechters mee te maken krijgt. Dat maakt het boek echter ook zeer geschikt voor studenten, die na hun studie in die praktijk werkzaam zullen zijn.

Auteurs: mr.dr. J.H.G. van den Broek, Mr G.C.W. van der Feltz, mr. W.J. Bosma, e.a.

ISBN: 9789491930591

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.H.G. van den Broek, G.C.W. van der Feltz, W.J. Bosma
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930591
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
792

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99