Handboek katholieke medische ethiek

verantwoorde gezondheidszorg vanuit katholiek perspectief

Prijs € 49,50

Uitverkocht

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

>> bij aanbieding: geleverd met A-korting vanaf 3 ex. (met RvR)Handboek Katholieke Medische Ethiek - Mgr.dr. Wim Eijk e.a. (Red.)Moderne medische technieken en behandelingsmogelijkheden zijn voortdurend in ontwikkeling en lijken vandaag de dag hun grenzen nog lang niet te hebben bereikt. Wat zijn daarvan de morele consequenties en waar liggen de beperkingen, vragen vele werkers in de gezondheidszorg, beoefenaars van biomedische wetenschappen, geestelijk verzorgers en ook patiënten zich af? Vanuit hun expertise op medisch en ethisch gebied, en vanuit de praktijk van de medische zorg, reiken de auteurs van het Handboek Katholieke Medische Ethiek bij deze vragen de helpende hand. Met oog voor de nieuwste ontwikkelingen komen vele actuele kwesties ter sprake, die overzichtelijk zijn ingedeeld naar de levensfasen waarin men te maken krijgt met medisch-ethische vragen en dilemma’s. In het licht van de leer van de Katholieke Kerk worden telkens beargumenteerde antwoorden gegeven, die eveneens inspelen op de grote behoefte bij katholieke werkers in de gezondheidszorg aan inspiratiebronnen voor hun zorgvisie en eigen spiritualiteit.Redactie:Mgr. dr. Wim Eijk is arts en werd in 1985 tot priester gewijd. Hij promoveerde aan de medische faculteit van de Universiteit Leiden op een onderzoek naar euthanasie en aan de Pauselijke Universiteit van St.Thomas van Aquino te Rome op een onderzoek naar genmodicificatie bij de mens. Wim Eijk is aartsbisschop van Utrecht en referent voor medisch-ethische kwesties namens de Nederlandse bisschoppenconferentie. Dr. Lambert J.M. Hendriks is docent filosofische ethiek en moraaltheologie, en tevens vice-rector van het Grootseminarie Rolduc. Hij werd in 2002 tot priester gewijd en promoveerde aan het Johannes Paulus II-instituut te Rome op de structuur van het menselijk handelen volgens Thomas van Aquino. Dr. J.A. Raymakers is arts, internist in ruste en was als zodanig werkzaam in het Univeritair Medisch Centrum Utrecht. Hij is sinds 2005 secretaris van de Stichting Medische Ethiek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Parthenon
ISBN
9789079578115
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
558

Beschrijving

>> bij aanbieding: geleverd met A-korting vanaf 3 ex. (met RvR)

Handboek Katholieke Medische Ethiek - Mgr.dr. Wim Eijk e.a. (Red.)

Moderne medische technieken en behandelingsmogelijkheden zijn voortdurend in ontwikkeling en lijken vandaag de dag hun grenzen nog lang niet te hebben bereikt. Wat zijn daarvan de morele consequenties en waar liggen de beperkingen, vragen vele werkers in de gezondheidszorg, beoefenaars van biomedische wetenschappen, geestelijk verzorgers en ook patiënten zich af?

Vanuit hun expertise op medisch en ethisch gebied, en vanuit de praktijk van de medische zorg, reiken de auteurs van het Handboek Katholieke Medische Ethiek bij deze vragen de helpende hand. Met oog voor de nieuwste ontwikkelingen komen vele actuele kwesties ter sprake, die overzichtelijk zijn ingedeeld naar de levensfasen waarin men te maken krijgt met medisch-ethische vragen en dilemma’s. In het licht van de leer van de Katholieke Kerk worden telkens beargumenteerde antwoorden gegeven, die eveneens inspelen op de grote behoefte bij katholieke werkers in de gezondheidszorg aan inspiratiebronnen voor hun zorgvisie en eigen spiritualiteit.

Redactie:
Mgr. dr. Wim Eijk is arts en werd in 1985 tot priester gewijd. Hij promoveerde aan de medische faculteit van de Universiteit Leiden op een onderzoek naar euthanasie en aan de Pauselijke Universiteit van St.Thomas van Aquino te Rome op een onderzoek naar genmodicificatie bij de mens. Wim Eijk is aartsbisschop van Utrecht en referent voor medisch-ethische kwesties namens de Nederlandse bisschoppenconferentie.
Dr. Lambert J.M. Hendriks is docent filosofische ethiek en moraaltheologie, en tevens vice-rector van het Grootseminarie Rolduc. Hij werd in 2002 tot priester gewijd en promoveerde aan het Johannes Paulus II-instituut te Rome op de structuur van het menselijk handelen volgens Thomas van Aquino.
Dr. J.A. Raymakers is arts, internist in ruste en was als zodanig werkzaam in het Univeritair Medisch Centrum Utrecht. Hij is sinds 2005 secretaris van de Stichting Medische Ethiek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Parthenon
ISBN
9789079578115
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
558

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99