Handboek gelijke behandeling in het arbeidsrecht

Prijs € 162,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

P.C. Vas Nunes

Hardback | November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op de arbeidsmarkt wordt gediscrimineerd. Naar geslacht, handicap, leeftijd, godsdienst, nationaliteit, seksuele gerichtheid en nog meer. Het gelijkebehandelingsrecht biedt de mogelijkheid hiertegen op te komen. Aan werkenden met een vast contract. Zeker ook aan het grote aantal Nederlanders met een tijdelijk of flexibel contract of dat zzp-er is. Het reguliere ontslagrecht laat hen in de steek. Dit is het eerste handboek in jaren over gelijke behandeling in arbeid. Het vertelt u onder andere welke verdragen, richtlijnen en wetten het onderwerp beheersen. Wat 'gelijk behandelen' inhoudt. Wanneer het 'geen vergelijkbaar geval' verweer opgaat. Hoe direct en direct onderscheid van elkaar verschillen. Wanneer sprake is van intimidatie of victimisatie. Welke uitzonderingen de wet kent. Hoe onderscheid kan worden gerechtvaardigd. Wat een gediscrimineerde werknemer kan claimen en welke regels van proces- en bewijsrecht daarbij gelden. Het boek is bedoeld voor eenieder die zich in het onderwerp gelijke behandeling wil verdiepen en zich in praktijk, wetenschap of onderwijs met arbeidsrecht bezighoudt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.C. Vas Nunes
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462905238
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Op de arbeidsmarkt wordt gediscrimineerd. Naar geslacht, handicap, leeftijd, godsdienst, nationaliteit, seksuele gerichtheid en nog meer. Het gelijkebehandelingsrecht biedt de mogelijkheid hiertegen op te komen. Aan werkenden met een vast contract. Zeker ook aan het grote aantal Nederlanders met een tijdelijk of flexibel contract of dat zzp-er is. Het reguliere ontslagrecht laat hen in de steek.

Dit is het eerste handboek in jaren over gelijke behandeling in arbeid. Het vertelt u onder andere welke verdragen, richtlijnen en wetten het onderwerp beheersen. Wat 'gelijk behandelen' inhoudt. Wanneer het 'geen vergelijkbaar geval' verweer opgaat. Hoe direct en direct onderscheid van elkaar verschillen. Wanneer sprake is van intimidatie of victimisatie. Welke uitzonderingen de wet kent. Hoe onderscheid kan worden gerechtvaardigd. Wat een gediscrimineerde werknemer kan claimen en welke regels van proces- en bewijsrecht daarbij gelden.

Het boek is bedoeld voor eenieder die zich in het onderwerp gelijke behandeling wil verdiepen en zich in praktijk, wetenschap of onderwijs met arbeidsrecht bezighoudt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.C. Vas Nunes
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462905238
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99