Handboek EMDR

een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma

Prijs € 36,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ad de Jongh, Erik ten Broeke

Hardback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2003 verscheen het Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Hierin wordt gedetailleerd en stapsgewijs beschreven hoe het basisprotocol van Eye Movement Desensitization and Reprocessing, oftewel EMDR, in de praktijk moet worden uitgevoerd. Het Handboek EMDR is dan ook het leerboek bij de EMDR basistrainingen die door de Vereniging EMDR Nederland worden erkend. Wat in het handboek ontbreekt is informatie over de behandeling van lastige problematiek en ernstig beschadigde patiënten.Het Praktijkboek EMDR voorziet in deze lacune. Het is daarmee het boek waarmee de vele toepassingsmogelijkheden van deze methode op heldere wijze worden beschreven. Een aantal experts is gevraagd hun ervaringen met EMDR bij een specifieke doelgroep of stoornis (onder anderen kinderen, patiënten met eetstoornissen, complexe traumagerelateerde stoornissen of ernstige persoonlijkheidspathologie) te beschrijven. De nadruk ligt daarbij op de praktijk.Om deze bijdragen van een kader te voorzien wordt allereerst uitgebreid stilgestaan bij de voor EMDR kenmerkende wijze van conceptualiseren van klachten, het identificeren van de juiste targets en de daaruit voortvloeiende behandeling. Daaropvolgend wordt uitgelegd op welke wijze specifieke en specialistische interventies (bijvoorbeeld Resource Development and Installation (RDI) en Cognitive interweaves) kunnen worden ingezet. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van heldere protocollen, opmerkelijke casuïstiek en verduidelijkende stukjes dialoog. Het boek is daarmee een must voor iedere behandelaar in de GGZ die de volledige reikwijdte van EMDR wil leren gebruiken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ad de Jongh, Erik ten Broeke
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789026522574
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

In 2003 verscheen het Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Hierin wordt gedetailleerd en stapsgewijs beschreven hoe het basisprotocol van Eye Movement Desensitization and Reprocessing, oftewel EMDR, in de praktijk moet worden uitgevoerd. Het Handboek EMDR is dan ook het leerboek bij de EMDR basistrainingen die door de Vereniging EMDR Nederland worden erkend. Wat in het handboek ontbreekt is informatie over de behandeling van lastige problematiek en ernstig beschadigde patiënten.

Het Praktijkboek EMDR voorziet in deze lacune. Het is daarmee het boek waarmee de vele toepassingsmogelijkheden van deze methode op heldere wijze worden beschreven. Een aantal experts is gevraagd hun ervaringen met EMDR bij een specifieke doelgroep of stoornis (onder anderen kinderen, patiënten met eetstoornissen, complexe traumagerelateerde stoornissen of ernstige persoonlijkheidspathologie) te beschrijven. De nadruk ligt daarbij op de praktijk.

Om deze bijdragen van een kader te voorzien wordt allereerst uitgebreid stilgestaan bij de voor EMDR kenmerkende wijze van conceptualiseren van klachten, het identificeren van de juiste targets en de daaruit voortvloeiende behandeling. Daaropvolgend wordt uitgelegd op welke wijze specifieke en specialistische interventies (bijvoorbeeld Resource Development and Installation (RDI) en Cognitive interweaves) kunnen worden ingezet. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van heldere protocollen, opmerkelijke casuïstiek en verduidelijkende stukjes dialoog. Het boek is daarmee een must voor iedere behandelaar in de GGZ die de volledige reikwijdte van EMDR wil leren gebruiken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ad de Jongh, Erik ten Broeke
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789026522574
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99