Handboek dwarslaesierevalidatie

Prijs € 118,00

Uitverkocht

F.W.A. van Asbeck

Paperback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De revalidatie na een dwarslaesie is voor de patiënt een ingrijpend proces, waar vele specialismen bij betrokken zijn. De revalidant krijgt niet alleen te maken met medische maatregelen, maar ook met functionele, maatschappelijke en psychologische factoren. De diverse aspecten worden in de dwarslaesierevalidatie gecoördineerd en gestructureerd toegepast in de praktijk en daarmee heeft de dwarslaesierevalidatie een voortrekkersrol gespeeld voor de hele revalidatiesector. In Handboek dwarslaesierevalidatie komen alle maatregelen voor de patiënt aan bod vanuit de diverse betrokken specialismen. In zijn opzet volgt dit boek de "International Classification of Function" (ICF), waardoor niet alleen de revalidant centraal staat, maar bovendien overlappingen tussen de verschillende disciplines vermeden worden. In deze tweede, volledig herziene uitgave zijn ook hoofdstukken opgenomen waarin aandacht wordt besteed aan de acute ziekenhuisfase en de blijvende zorg na revalidatie. De meest voorkomende verschijnselen en klachten bij een dwarslaesie vormen het uitgangspunt voor de besprekingen van verder onderzoek en behandeling in deze fasen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F.W.A. van Asbeck
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031349326
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
396

Beschrijving

De revalidatie na een dwarslaesie is voor de patiënt een ingrijpend proces, waar vele specialismen bij betrokken zijn. De revalidant krijgt niet alleen te maken met medische maatregelen, maar ook met functionele, maatschappelijke en psychologische factoren. De diverse aspecten worden in de dwarslaesierevalidatie gecoördineerd en gestructureerd toegepast in de praktijk en daarmee heeft de dwarslaesierevalidatie een voortrekkersrol gespeeld voor de hele revalidatiesector.

In Handboek dwarslaesierevalidatie komen alle maatregelen voor de patiënt aan bod vanuit de diverse betrokken specialismen. In zijn opzet volgt dit boek de "International Classification of Function" (ICF), waardoor niet alleen de revalidant centraal staat, maar bovendien overlappingen tussen de verschillende disciplines vermeden worden. In deze tweede, volledig herziene uitgave zijn ook hoofdstukken opgenomen waarin aandacht wordt besteed aan de acute ziekenhuisfase en de blijvende zorg na revalidatie. De meest voorkomende verschijnselen en klachten bij een dwarslaesie vormen het uitgangspunt voor de besprekingen van verder onderzoek en behandeling in deze fasen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F.W.A. van Asbeck
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031349326
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
396

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99