Handboek civiele zitting

Prijs € 132,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hardback | Januari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De mondelinge behandeling is het hart van de civiele procedure en levert een belangrijke bijdrage aan de rechtspleging in civiele zaken. Het gesprek tussen partijen en de rechter vervult een centrale rol in hetuitwisselen van informatie over feiten, belangen, emoties en behoeften rondom een civielrechtelijk geschil of een civielrechtelijk georiënteerd conflict. De mondelinge behandeling is een dynamisch moment, vaak het sluitstuk van de oordeelsvorming door de rechter en het vertrekpunt voor de keuze tussen een minnelijke regeling en een rechterlijke uitspraak. Voor zowel rechtspraktijk, onderwijs als wetenschap is het van belang om goed inzicht te hebben in de dynamiek van de mondelinge behandeling en het instrumentarium dat rechters en beroepsmatige rechtsbijstandverleners ter beschikking staat om hun rol tijdens een mondelinge behandeling in een civiele zaak optimaal te vervullen. Rechters en beroepsmatige rechtsbijstandverleners kunnen dat inzicht ook goed gebruiken bij het maken van eigen keuzes in de behandeling van civiele zaken.In dit boek gaan de auteurs vanuit hun eigen beroepsachtergrond en ervaring uitgebreid en systematisch in op juridische, communicatieve en sociaalpsychologische aspecten van de mondelinge behandeling in civiele zaken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462904637
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2019
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De mondelinge behandeling is het hart van de civiele procedure en levert een belangrijke bijdrage aan de rechtspleging in civiele zaken. Het gesprek tussen partijen en de rechter vervult een centrale rol in het
uitwisselen van informatie over feiten, belangen, emoties en behoeften rondom een civielrechtelijk geschil of een civielrechtelijk georiënteerd conflict. De mondelinge behandeling is een dynamisch moment, vaak het sluitstuk van de oordeelsvorming door de rechter en het vertrekpunt voor de keuze tussen een minnelijke regeling en een rechterlijke uitspraak. Voor zowel rechtspraktijk, onderwijs als wetenschap is het van belang om goed inzicht te hebben in de dynamiek van de mondelinge behandeling en het instrumentarium dat rechters en beroepsmatige rechtsbijstandverleners ter beschikking staat om hun rol tijdens een mondelinge behandeling in een civiele zaak optimaal te vervullen. Rechters en beroepsmatige rechtsbijstandverleners kunnen dat inzicht ook goed gebruiken bij het maken van eigen keuzes in de behandeling van civiele zaken.

In dit boek gaan de auteurs vanuit hun eigen beroepsachtergrond en ervaring uitgebreid en systematisch in op juridische, communicatieve en sociaalpsychologische aspecten van de mondelinge behandeling in civiele zaken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462904637
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2019
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99