Handboek bouwen op weg naar de Omgevingswet

Prijs € 46,50

Uitverkocht

Hardback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het publiekrechtelijk bouwrecht, beter gezegd: het omgevingsrecht, is voortdurend in beweging. De grote ontwikkeling in het omgevingsrecht is de Omgevingswet. De wet vormt een enorme stimulans van het denken over de fysieke leefomgeving in brede zin, en zorgt voor integratie van verschillende omgevingsrechtelijke domeinen zoals ruimte, milieu, water en grondbeleid. De contouren van de wet worden steeds meer duidelijk nu (herziene) voorstellen voor amvb's, aanvullingswetten en een invoeringswet het licht zien. Het proces is echter voorlopig nog niet afgerond, waardoor het toekomstige omgevingsrecht voortdurend in beweging zal zijn.Het bestaande omgevingsrecht is evenmin een rustig bezit is. Te wijzen is op recente wetswijzigingen, zoals de implementatie van de herziene MER-richtlijn, de aangepaste Ladder voor duurzame verstedelijking, nieuwe tranches die worden toegevoegd aan het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet alsmede het voortdurend verschijnen van nieuwe jurisprudentie. Daarnaast hebben bredere ontwikkelingen, zoals een aantrekkende woningmarkt, het vergroten van mobiliteit en de duurzaamheidstransitie hun weerslag op oplossingen die gevonden moeten worden binnen het omgevingsrecht. Dit Handboek neemt het huidige omgevingsrecht als uitgangspunt en beschrijft tegelijk op basis van de actueel beschikbare informatie uit het wetgevingsproces hoe de regelgeving (voor de verschillende te behandelen onderwerpen) zal luiden na inwerkingtreding van de Omgevingswet. Kortom: een 'Handboek Bouwen op weg naar de Omgevingswet'. Dit boek is bedoeld voor een ieder die zich met het omgevingsrecht bezig houdt, zowel binnen onderwijs als de (bouw)praktijk. Nadrukkelijk uitgangspunt daarbij is om de lezer mee te nemen in de transitie van het omgevingsrecht, van het 'oude' recht, naar het 'nieuwe' recht, om zo een instrument te bieden waarmee de dynamische wereld van het omgevingsrecht - nu en straks - verder ontgonnen wordt.Auteurs: prof. dr. ir. A.G. Bregman, prof. mr. K.J. de Graaf, mr. J. F. de Groot, mr. ir. S. Handgraaf, mr. F.A.M. Hobma, mr. J.J. Karens, mr. A.Z.R. Koning, mr. H.C.W.M. Moesker, prof. dr. A.R. Neerhof, mr. P. de Putter, prof. mr. J. Struiksma, mr. dr. H.D. Tolsma, prof. mr. G.A. van der Veen, mr. J. Verbeek

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Stichting Instituut voor Bouwrecht
ISBN
9789463150262
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

Het publiekrechtelijk bouwrecht, beter gezegd: het omgevingsrecht, is voortdurend in beweging. De grote ontwikkeling in het omgevingsrecht is de Omgevingswet. De wet vormt een enorme stimulans van het denken over de fysieke leefomgeving in brede zin, en zorgt voor integratie van verschillende omgevingsrechtelijke domeinen zoals ruimte, milieu, water en grondbeleid. De contouren van de wet worden steeds meer duidelijk nu (herziene) voorstellen voor amvb's, aanvullingswetten en een invoeringswet het licht zien. Het proces is echter voorlopig nog niet afgerond, waardoor het toekomstige omgevingsrecht voortdurend in beweging zal zijn.

Het bestaande omgevingsrecht is evenmin een rustig bezit is. Te wijzen is op recente wetswijzigingen, zoals de implementatie van de herziene MER-richtlijn, de aangepaste Ladder voor duurzame verstedelijking, nieuwe tranches die worden toegevoegd aan het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet alsmede het voortdurend verschijnen van nieuwe jurisprudentie. Daarnaast hebben bredere ontwikkelingen, zoals een aantrekkende woningmarkt, het vergroten van mobiliteit en de duurzaamheidstransitie hun weerslag op oplossingen die gevonden moeten worden binnen het omgevingsrecht.
Dit Handboek neemt het huidige omgevingsrecht als uitgangspunt en beschrijft tegelijk op basis van de actueel beschikbare informatie uit het wetgevingsproces hoe de regelgeving (voor de verschillende te behandelen onderwerpen) zal luiden na inwerkingtreding van de Omgevingswet. Kortom: een 'Handboek Bouwen op weg naar de Omgevingswet'.

Dit boek is bedoeld voor een ieder die zich met het omgevingsrecht bezig houdt, zowel binnen onderwijs als de (bouw)praktijk. Nadrukkelijk uitgangspunt daarbij is om de lezer mee te nemen in de transitie van het omgevingsrecht, van het 'oude' recht, naar het 'nieuwe' recht, om zo een instrument te bieden waarmee de dynamische wereld van het omgevingsrecht - nu en straks - verder ontgonnen wordt.


Auteurs: prof. dr. ir. A.G. Bregman, prof. mr. K.J. de Graaf, mr. J. F. de Groot, mr. ir. S. Handgraaf, mr. F.A.M. Hobma, mr. J.J. Karens, mr. A.Z.R. Koning, mr. H.C.W.M. Moesker, prof. dr. A.R. Neerhof, mr. P. de Putter, prof. mr. J. Struiksma, mr. dr. H.D. Tolsma, prof. mr. G.A. van der Veen, mr. J. Verbeek

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Stichting Instituut voor Bouwrecht
ISBN
9789463150262
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99