Hallelujah EuroVision

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Hiljco Span, Tom Mikkers

Paperback | Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Eurovisie Songfestival fascineert ieder jaar weer vele tientallen, misschien wel honderden miljoenen kijkers over de gehele wereld. Het podium waar ABBA aan haar enorme zegetocht begon, waar Conchita Wurst een vrouw met een baard of een man in een jurk bleek en waar recent Duncan Laurence ervoor zorgde dat Nederland na Teach-In eindelijk weer eens won! Hoe werkt de betovering van dit spektakel dat in 2020 in Rotterdam neerstrijkt, precies 40 jaar nadat het festival Den Haag aandeed? Twee kenners en liefhebbers gaan op zoek naar de ultieme verklaring.Hallelujah Eurovision biedt een verfrissende en andere kijk op dit grootste tv-spektakel. Hijlco Span en Tom Mikkers dagen de lezer uit om op een andere manier naar het festival te kijken; een magisch pleidooi voor vrijheid en dromen die uit kunnen komen. Het gaat de auteurs niet alleen om de jurk, de achtergrondzangers, de belichting, de act, de mooiste stem of de winnaars. Ze laten zien dat het Eurovision Songfestival het meest inspirerende, magische en misschien wel spirituele evenement van het Europese continent is. Aan de hand van talloze voorbeelden, anekdotes, relletjes, conflicten en politiek geflirt, wordt de lezer meegenomen in de bijzondere wereld van het songfestival. Een heerlijk boek, dat swingt als het festival zelf!Hijlco Span heeft het songfestival in verschillende journalistieke functies inmiddels 34(!!) keer bijgewoond en verzorgde ruim tien jaar het radiocommentaar voor NPO Radio 2. Ook presenteert hij het theaterprogramma Volgspot voor KRONCRV-radio.Tom Mikkers nam in 2010 het initiatief om de inhoudelijke kanten van het songfestival voor het voetlicht te brengen in de allereerste songfestival kerkdienst. Tom is werkzaam als vrijzinnig predikant in Wassenaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hiljco Span, Tom Mikkers
Uitgever
edicola cultuur
ISBN
9789493160552
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Het Eurovisie Songfestival fascineert ieder jaar weer vele tientallen, misschien wel honderden miljoenen kijkers over de gehele wereld. Het podium waar ABBA aan haar enorme zegetocht begon, waar Conchita Wurst een vrouw met een baard of een man in een jurk bleek en waar recent Duncan Laurence ervoor zorgde dat Nederland na Teach-In eindelijk weer eens won! Hoe werkt de betovering van dit spektakel dat in 2020 in Rotterdam neerstrijkt, precies 40 jaar nadat het festival Den Haag aandeed? Twee kenners en liefhebbers gaan op zoek naar de ultieme verklaring.

Hallelujah Eurovision biedt een verfrissende en andere kijk op dit grootste tv-spektakel. Hijlco Span en Tom Mikkers dagen de lezer uit om op een andere manier naar het festival te kijken; een magisch pleidooi voor vrijheid en dromen die uit kunnen komen. Het gaat de auteurs niet alleen om de jurk, de achtergrondzangers, de belichting, de act, de mooiste stem of de winnaars. Ze laten zien dat het Eurovision Songfestival het meest inspirerende, magische en misschien wel spirituele evenement van het Europese continent is. Aan de hand van talloze voorbeelden, anekdotes, relletjes, conflicten en politiek geflirt, wordt de lezer meegenomen in de bijzondere wereld van het songfestival. Een heerlijk boek, dat swingt als het festival zelf!


Hijlco Span heeft het songfestival in verschillende journalistieke functies inmiddels 34(!!) keer bijgewoond en verzorgde ruim tien jaar het radiocommentaar voor NPO Radio 2. Ook presenteert hij het theaterprogramma Volgspot voor KRONCRV-radio.

Tom Mikkers nam in 2010 het initiatief om de inhoudelijke kanten van het songfestival voor het voetlicht te brengen in de allereerste songfestival kerkdienst. Tom is werkzaam als vrijzinnig predikant in Wassenaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hiljco Span, Tom Mikkers
Uitgever
edicola cultuur
ISBN
9789493160552
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99