Hallelujah

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Leonard Cohen

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Meteen na het uitkomen van The Songs of Leonard Cohen in 1967 werd hij bejubeld als de nieuwe dichter van het lied. Cohens melodieën waren pakkend in al hun eenvoud; zijn songteksten waren volstrekt eigen en uniek – romantisch, mysterieus en met een donkere humor. ‘Suzanne’ werd een wereldhit. Als snel volgden nieuwe albums, Songs From a Room en Songs of Love and Hate, met nieuwe hoogtepunten als ‘Bird On The Wire’, ‘The Partisan’ en ‘Famous Blue Raincoat’.Ook in Nederland werd Leonard Cohen een grote ster, en hij is dat na het uitkomen van zijn laatste album Popular Problems meer dan ooit. Zijn concerten zijn steevast uitverkocht en zijn biografie, geschreven door Sylvie Simmons, werd een groot succes.Hallelujah is de eerste Nederlandse collectie van meer dan vijftig songteksten en gedichten van de Canadese bard. In dit fraai uitgevoerde collector’s item staan de originele teksten van zijn klassiekers naast de vertalingen door o.a. Rick de Leeuw, Yasmine en Kris de Bruyn. Als toegift is er een herdruk van de 44 gedichten van Leonard Cohen die Remco Campert in 1971 al vertaalde, waaronder een selectie uit de nooit officieel gepubliceerde bundel Songs of Disobedience.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Leonard Cohen
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038800738
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Meteen na het uitkomen van The Songs of Leonard Cohen in 1967 werd hij bejubeld als de nieuwe dichter van het lied. Cohens melodieën waren pakkend in al hun eenvoud; zijn songteksten waren volstrekt eigen en uniek – romantisch, mysterieus en met een donkere humor. ‘Suzanne’ werd een wereldhit.
Als snel volgden nieuwe albums, Songs From a Room en Songs of Love and Hate, met nieuwe hoogtepunten als ‘Bird On The Wire’, ‘The Partisan’ en ‘Famous Blue Raincoat’.
Ook in Nederland werd Leonard Cohen een grote ster, en hij is dat na het uitkomen van zijn laatste album Popular Problems meer dan ooit. Zijn concerten zijn steevast uitverkocht en zijn biografie, geschreven door Sylvie Simmons, werd een groot succes.
Hallelujah is de eerste Nederlandse collectie van meer dan vijftig songteksten en gedichten van de Canadese bard. In dit fraai uitgevoerde collector’s item staan de originele teksten van zijn klassiekers naast de vertalingen door o.a. Rick de Leeuw, Yasmine en Kris de Bruyn. Als toegift is er een herdruk van de 44 gedichten van Leonard Cohen die Remco Campert in 1971 al vertaalde, waaronder een selectie uit de nooit officieel gepubliceerde bundel Songs of Disobedience.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Leonard Cohen
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038800738
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99