Halen en Brengen

40 jaar dokteren in Afrika

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Adriaan Groen

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vraag een tropenarts naar zijn of haar belevenissen en er komt een verhaal. Vraag het Adriaan Groen en er komen er tweeënzestig. Grappige, aandoenlijke, soms hartverscheurende schetsen van het alledaagse leven in en rond een missieziekenhuis in Tanzania. Verhalen over Afrikanen vooral, maar ook over Malaria, HIV en Ebola, over slangen en krokodillen, over nonnen en missiepaters, medicijnmannen en magie. Mooie observaties, schijnbaar als terloops opgetekend, maar met oog voor detail. De soms cynische ondertoon van Groen kan niet de warmte en betrokkenheid verhullen die hij onmiskenbaar voelt voor het Afrikaanse continent. Deze uitgave bevat een selectie verhalen uit twee eerder verschenen bundels, aangevuld met nog niet gepubliceerd werk. Daarmee wordt een tijdsbestek van veertig jaar Afrika bestreken, vanaf de eerste weken van een jonge, idealistische ontwikkelingswerker tot en met de nadagen van een gepokt en gemazeld tropendokter. Dat maakt 'Halen en Brengen' tot een must voor iedere Afrika-ganger. Adriaan Groen (1948) is tropenarts en schrijver. Van zijn hand verschenen tot nu toe twee verhalenbundels en vier romans.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adriaan Groen
Uitgever
Mension BV
ISBN
9789077322680
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Beschrijving

Vraag een tropenarts naar zijn of haar belevenissen en er komt een verhaal. Vraag het Adriaan Groen en er komen er tweeënzestig. Grappige, aandoenlijke, soms hartverscheurende schetsen van het
alledaagse leven in en rond een missieziekenhuis in Tanzania. Verhalen over Afrikanen vooral, maar ook over Malaria, HIV en Ebola, over slangen en krokodillen, over nonnen en missiepaters, medicijnmannen en magie. Mooie observaties, schijnbaar als terloops opgetekend, maar met oog voor detail. De soms cynische ondertoon van Groen kan niet de warmte en betrokkenheid verhullen die hij onmiskenbaar voelt voor het Afrikaanse continent.

Deze uitgave bevat een selectie verhalen uit twee eerder verschenen bundels, aangevuld met nog niet
gepubliceerd werk. Daarmee wordt een tijdsbestek van veertig jaar Afrika bestreken, vanaf de eerste weken van een jonge, idealistische ontwikkelingswerker tot en met de nadagen van een gepokt en gemazeld tropendokter. Dat maakt 'Halen en Brengen' tot een must voor iedere Afrika-ganger.

Adriaan Groen (1948) is tropenarts en schrijver. Van zijn hand verschenen tot nu toe twee verhalenbundels en vier romans.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adriaan Groen
Uitgever
Mension BV
ISBN
9789077322680
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99