Haatspraak

antisemitisme- een geschiedenis van de 21e eeuw

Prijs € 26,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Remco Ensel

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waar eindigt de vrijheid van meningsuiting en beginnen belediging, bedreiging en haatspraak? Een boek over K-Joden en K-Marokkanen.Waarom zingt een rapper dat er tijdens de Holocaust meer moslims werden vermoord dan joden? 'Haatspraak' gaat over de 21e-eeuwse golf aan antisemitische incidenten op straat en op internet, over de verstoringen van de dodenherdenking in ons land en de problemen in het onderwijs over de Holocaust. Het boek is een scherpzinnige analyse van een multicultureel drama met anti-joodse uitspraken als cruciaal ingrediënt.Door terug te gaan in de tijd plaatst Remco Ensel het nieuwe antisemitisme in een naoorlogse geschiedenis van protest en provocatie. Te beginnen met de studentenprotesten in de jaren zestig tot de Tweede Intifada, van 'zionazi' tot 'Adolf Sharon', van de Rushdie-affaire tot Mohammed B. Het boek is gebaseerd op uitgebreid archiefonderzoek in Marokko en Nederland en op gesprekken met journalisten en politici, zoals Bertus Hendriks, Job Cohen, Fatima Elatik, Ahmed Marcouch, Ronny Naftaniel en vele anderen.-Remco Ensel is historicus en verbonden aan het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Remco Ensel
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789089647504
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
407

Beschrijving

Waar eindigt de vrijheid van meningsuiting en beginnen belediging, bedreiging en haatspraak? Een boek over K-Joden en K-Marokkanen.

Waarom zingt een rapper dat er tijdens de Holocaust meer moslims werden vermoord dan joden? 'Haatspraak' gaat over de 21e-eeuwse golf aan antisemitische incidenten op straat en op internet, over de verstoringen van de dodenherdenking in ons land en de problemen in het onderwijs over de Holocaust. Het boek is een scherpzinnige analyse van een multicultureel drama met anti-joodse uitspraken als cruciaal ingrediënt.

Door terug te gaan in de tijd plaatst Remco Ensel het nieuwe antisemitisme in een naoorlogse geschiedenis van protest en provocatie. Te beginnen met de studentenprotesten in de jaren zestig tot de Tweede Intifada, van 'zionazi' tot 'Adolf Sharon', van de Rushdie-affaire tot Mohammed B.

Het boek is gebaseerd op uitgebreid archiefonderzoek in Marokko en Nederland en op gesprekken met journalisten en politici, zoals Bertus Hendriks, Job Cohen, Fatima Elatik, Ahmed Marcouch, Ronny Naftaniel en vele anderen.

-Remco Ensel is historicus en verbonden aan het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Remco Ensel
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789089647504
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
407

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99