Grondbegrippen van de wiskunde

Prijs € 20,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

R.L. Goodstein

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De wiskunde heeft de laatste tientallen jaren een vlucht genomen die daarvoor wel nauwelijks te voorzien was. Ze heeft een veelzijdige wetenschappelijke en technische ontwikkeling mogelijk gemaakt, terwijl andersom ook de behoeften van wetenschap en techniek een verdere exploratie van wiskundigen problemen noodzakelijke maakten en bevorderden. Daarnaast is het verheugend te constateren dat ook in niet-vakkringen de belangstelling voor de moderne wiskunde toeneemt. De opzet van dit boek is om enkele belangrijke fundamentele ideeën en methoden van de moderne wiskunde voor een ruim publiek begrijpelijk te maken. Uiteraard is bij een zo uitgebreid gebied een volledige behandeling van alle onderwerpen onmogelijk. De auteur heeft een keuze moeten maken, maar bij die keuze heeft hij zich laten leiden door zijn ervaring dat bepaalde onderdelen van de moderne wiskunde velen interesseren. Die ervaring heeft hij opgedaan tijdens de talrijke voordrachten gehouden voor onderwijzers en leraren in een voor mensen die in industriële functies met wiskundige begrippen en problemen worden geconfronteerd. Ter sprake komen onder andere: wiskundige inductie, diverse aspecten van het gebruik van de eigenschappen van het getal, getaltheorie, elementaire groeptheorie, ringen en velden, differentiaal- en integraalrekening, wiskundige logica en topologie. Door deze onderwerpen in een eenvoudig kader te plaatsen en met interessante voorbeelden toe te lichten is de auteur er in geslaagd ze voor velen toegankelijk te maken. Speciale wiskundige kennis wordt niet verondersteld en is daardoor is dit boek bijzonder geschikt voor belangstellenden het middelbare schoolopleiding en voor aankomende wiskundestudenten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R.L. Goodstein
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031501380
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De wiskunde heeft de laatste tientallen jaren een vlucht genomen die daarvoor wel nauwelijks te voorzien was. Ze heeft een veelzijdige wetenschappelijke en technische ontwikkeling mogelijk gemaakt, terwijl andersom ook de behoeften van wetenschap en techniek een verdere exploratie van wiskundigen problemen noodzakelijke maakten en bevorderden. Daarnaast is het verheugend te constateren dat ook in niet-vakkringen de belangstelling voor de moderne wiskunde toeneemt. De opzet van dit boek is om enkele belangrijke fundamentele ideeën en methoden van de moderne wiskunde voor een ruim publiek begrijpelijk te maken. Uiteraard is bij een zo uitgebreid gebied een volledige behandeling van alle onderwerpen onmogelijk. De auteur heeft een keuze moeten maken, maar bij die keuze heeft hij zich laten leiden door zijn ervaring dat bepaalde onderdelen van de moderne wiskunde velen interesseren. Die ervaring heeft hij opgedaan tijdens de talrijke voordrachten gehouden voor onderwijzers en leraren in een voor mensen die in industriële functies met wiskundige begrippen en problemen worden geconfronteerd. Ter sprake komen onder andere: wiskundige inductie, diverse aspecten van het gebruik van de eigenschappen van het getal, getaltheorie, elementaire groeptheorie, ringen en velden, differentiaal- en integraalrekening, wiskundige logica en topologie.
Door deze onderwerpen in een eenvoudig kader te plaatsen en met interessante voorbeelden toe te lichten is de auteur er in geslaagd ze voor velen toegankelijk te maken. Speciale wiskundige kennis wordt niet verondersteld en is daardoor is dit boek bijzonder geschikt voor belangstellenden het middelbare schoolopleiding en voor aankomende wiskundestudenten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R.L. Goodstein
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031501380
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99