Grond, Geloof en Genen

Een eenvoudige familiegeschiedenis

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Marlene Alieke Bel

Paperback | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alieke Bel groeide op te midden van de boomgaarden langs de mooiste rivier van Nederland.Een gebied dat lang door het water geïsoleerd is gebleven en waar haar voorouders naar toe trokken toen het aan het begin van de vorige eeuw langzaam ontsloten werd.Juist in dit stukje Nederland ontmoetten zij elkaar en verenigden zij zich in één familie.De families waren niet de eerste nieuwkomers en zeker niet de laatsten. Zij gingen op in de bestaande gemeenschap maar beïnvloedden deze ook met nieuwe inzichten.Door alles wat zij zag en meemaakte, door alle verhalen die in de familie rouleerden, raakte de auteur geïnteresseerd in het verleden van haar voorouders: hun bestaan en hun beweegredenen.Dit boek is het resultaat van een zeer persoonlijke ontdekkingstocht naar het verleden van haar families.Het boek neemt de lezer mee naar alle plaatsen met hun historie die de auteur bezocht om haar familieverleden te kunnen begrijpen en te reconstrueren.Zij beschrijft het ruige verleden van de reivers in het Schots-Engelse grensgebied, het barre leven van de rietsnijders in de Hoekse Waard, de beslommeringen van de schippers in Rijnsburg en het ontstaan van de boerenstand in Loosdrecht. Dit met de gedachte, dat de grond waarop mensen leven bepalend is voor het economische bestaan, het geloof de gemeenschap vormt en richting geeft en de genen de fysieke kracht doorgeven om te kunnen overleven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marlene Alieke Bel
Uitgever
Schrijverspunt
ISBN
9789462663114
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Beschrijving

Alieke Bel groeide op te midden van de boomgaarden langs de mooiste rivier van Nederland.
Een gebied dat lang door het water geïsoleerd is gebleven en waar haar voorouders naar toe trokken toen het aan het begin van de vorige eeuw langzaam ontsloten werd.
Juist in dit stukje Nederland ontmoetten zij elkaar en verenigden zij zich in één familie.
De families waren niet de eerste nieuwkomers en zeker niet de laatsten.
Zij gingen op in de bestaande gemeenschap maar beïnvloedden deze ook met nieuwe inzichten.

Door alles wat zij zag en meemaakte, door alle verhalen die in de familie rouleerden, raakte de auteur geïnteresseerd in het verleden van haar voorouders: hun bestaan en hun beweegredenen.
Dit boek is het resultaat van een zeer persoonlijke ontdekkingstocht naar het verleden van haar families.

Het boek neemt de lezer mee naar alle plaatsen met hun historie die de auteur bezocht om haar familieverleden te kunnen begrijpen en te reconstrueren.
Zij beschrijft het ruige verleden van de reivers in het Schots-Engelse grensgebied, het barre leven van de rietsnijders in de Hoekse Waard, de beslommeringen van de schippers in Rijnsburg en het ontstaan van de boerenstand in Loosdrecht.
Dit met de gedachte, dat de grond waarop mensen leven bepalend is voor het economische bestaan, het geloof de gemeenschap vormt en richting geeft en de genen de fysieke kracht doorgeven om te kunnen overleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marlene Alieke Bel
Uitgever
Schrijverspunt
ISBN
9789462663114
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99