Groeiboek. Zorg- en volgsysteem voor kleuters. Analyse en handelen. Domeinboek Positieve ingesteldheid

Zorg- en volgsysteem voor kleuters. Analyse en handelen. Domeinboek positieve ingesteldheid

Prijs € 31,90

Niet beschikbaar

Mieke Wouters, Reinlide Lambert

Paperback | Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Groeiboek. Analyse en handelen. Positieve ingesteldheidGroeiboek is een hulpmiddel bij de uitbouw van een zorgbeleid in de kleuterschool. Het is ontwikkeld voor de kleuterleidster en het zorgteam om extra zorg te bieden aan de kleuters die dat nodig hebben. Het handelingsgericht samenwerken en het zorgcontinuüm is het kader van waaruit wordt gewerkt. Groeiboek situeert zich op het niveau van verhoogde zorg en uitbreiding van zorg. Het concretiseert deze niveaus, in aansluiting op de diagnostische protocollen.De kleuterleidster signaleert haar bezorgdheid en maakt systematisch een analyse. Hiermee ontdekt ze de onderwijsbehoeften van de kleuter en komt ze tot doelgericht handelen. Verschillende hulpmiddelen, zoals een overzicht van mogelijke hypothesen, observatielijsten en ontwikkelingslijnen, helpen haar hierbij.Groeiboek ondersteunt op deze manier de systematiek en de continuïteit van de extra zorg doorheen de kleuterschool. Dat leidt tot een gedeelde zorg met de ouders, de kleuterleidster, het zorgteam en de leerlingbegeleider.Groeiboek bestaat uit vier delen: 'Basisboek', 'Signaleren', 'Analyse en handelen' en 'Continuïteit van de gedeelde zorg'. Deel 3: 'Analyse en handelen' bestaat uit aparte domeinboeken die het denkkader concretiseren en suggesties doen naar interventies.Zie:Groeiboek. BasisboekGroeiboek. SignalerenGroeiboek. Analyse en handelen. Situering en werkwijzeGroeiboek. Analyse en handelen. Ontwikkeling van de zelfsturingGroeiboek. Analyse en handelen. DenkontwikkelingGroeiboek. Analyse en handelen. TaalontwikkelingGroeiboek. Analyse en handelen. Motorische ontwikkelingGroeiboek. Analyse en handelen. Zintuiglijke ontwikkeling & lichamelijke factorenOver de auteur(s):De auteur van Groeiboek/Positieve ingesteldheid, Mieke Wouters is psycho-pedagogisch consulent in het vrij CLB Hasselt. Ze bedacht mee het concept voor Groeiboek en is mede-auteur van Basisboek, Signaleren en Analyse en Handelen. Ze werkte voor dit domeinboek samen met Reinilde Lambert, Coördinator Basisonderwijs van het Vrij Centrum voor Leerlingbegeleiding regio Gent en eindredacteur/coördinator van de Groeiboek-reeks voor de Vrije CLB-Koepel..

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mieke Wouters, Reinlide Lambert
Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789044132793
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
151

Beschrijving

Groeiboek. Analyse en handelen. Positieve ingesteldheid
Groeiboek is een hulpmiddel bij de uitbouw van een zorgbeleid in de kleuterschool. Het is ontwikkeld voor de kleuterleidster en het zorgteam om extra zorg te bieden aan de kleuters die dat nodig hebben. Het handelingsgericht samenwerken en het zorgcontinuüm is het kader van waaruit wordt gewerkt. Groeiboek situeert zich op het niveau van verhoogde zorg en uitbreiding van zorg. Het concretiseert deze niveaus, in aansluiting op de diagnostische protocollen.

De kleuterleidster signaleert haar bezorgdheid en maakt systematisch een analyse. Hiermee ontdekt ze de onderwijsbehoeften van de kleuter en komt ze tot doelgericht handelen. Verschillende hulpmiddelen, zoals een overzicht van mogelijke hypothesen, observatielijsten en ontwikkelingslijnen, helpen haar hierbij.

Groeiboek ondersteunt op deze manier de systematiek en de continuïteit van de extra zorg doorheen de kleuterschool. Dat leidt tot een gedeelde zorg met de ouders, de kleuterleidster, het zorgteam en de leerlingbegeleider.

Groeiboek bestaat uit vier delen: 'Basisboek', 'Signaleren', 'Analyse en handelen' en 'Continuïteit van de gedeelde zorg'. Deel 3: 'Analyse en handelen' bestaat uit aparte domeinboeken die het denkkader concretiseren en suggesties doen naar interventies.

Zie:
Groeiboek. Basisboek
Groeiboek. Signaleren
Groeiboek. Analyse en handelen. Situering en werkwijze
Groeiboek. Analyse en handelen. Ontwikkeling van de zelfsturing
Groeiboek. Analyse en handelen. Denkontwikkeling
Groeiboek. Analyse en handelen. Taalontwikkeling
Groeiboek. Analyse en handelen. Motorische ontwikkeling
Groeiboek. Analyse en handelen. Zintuiglijke ontwikkeling & lichamelijke factoren

Over de auteur(s):
De auteur van Groeiboek/Positieve ingesteldheid, Mieke Wouters is psycho-pedagogisch consulent in het vrij CLB Hasselt. Ze bedacht mee het concept voor Groeiboek en is mede-auteur van Basisboek, Signaleren en Analyse en Handelen. Ze werkte voor dit domeinboek samen met Reinilde Lambert, Coördinator Basisonderwijs van het Vrij Centrum voor Leerlingbegeleiding regio Gent en eindredacteur/coördinator van de Groeiboek-reeks voor de Vrije CLB-Koepel..

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mieke Wouters, Reinlide Lambert
Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789044132793
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
151

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99