Griekse mythen, Romeinse sagen

in woord en beeld

Prijs € 49,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Jo Claes

Hardback | April 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit kijkleesboek is zoals de draad waarmee Theseus zijn weg vond uit het labyrint van Knossos. Beschouw het als een kompas in ons klassieke erfgoed en in het kluwen van goden en godinnen, van turbulente oorlogen en verraderlijke intriges, helden en koningen uit de Griekse en Romeinse Oudheid. Van het ontstaan van de wereld tot de Trojaanse oorlog en de lotgevallen van Odysseus, van de verhalen uit de Aeneas van Vergilius tot de sagen van Tacitus en Plutarchus. De Griekse mythen en Romeinse sagen en legenden zijn chronologisch gerangschikt. Ze worden telkens uitvoerig en overzichtelijk verteld en geïllustreerd door prachtige schilderijen, fresco's, mozaïeken en beeldhouwwerken van Botticelli, Rubens, Da Vinci, Bernini en vele andere illustere groten. Want ook zij vonden hun inspiratie in dit fascinerende verhalengoed. De mythologische avonturen worden op die manier tastbaar en herkenbaar uitgebeeld. Stambomen van de verschillende helden en godenfamilies, lijstjes van koningen en ambtenaren, geografische kaarten, een chronologie, een lijst van Griekse en Romeinse goden completeren het geheel. Jo Claes (Leuven) is germanist, leraar en auteur van vele kunsthistorische werken. Hij publiceerde bij Davidsfonds de bestsellers over heiligen en andere onderwerpen met betrekking tot volksdevotie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jo Claes
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059088528
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
356

Beschrijving

Dit kijkleesboek is zoals de draad waarmee Theseus zijn weg vond uit het labyrint van Knossos. Beschouw het als een kompas in ons klassieke erfgoed en in het kluwen van goden en godinnen, van turbulente oorlogen en verraderlijke intriges, helden en koningen uit de Griekse en Romeinse Oudheid. Van het ontstaan van de wereld tot de Trojaanse oorlog en de lotgevallen van Odysseus, van de verhalen uit de Aeneas van Vergilius tot de sagen van Tacitus en Plutarchus.

De Griekse mythen en Romeinse sagen en legenden zijn chronologisch gerangschikt. Ze worden telkens uitvoerig en overzichtelijk verteld en geïllustreerd door prachtige schilderijen, fresco's, mozaïeken en beeldhouwwerken van Botticelli, Rubens, Da Vinci, Bernini en vele andere illustere groten. Want ook zij vonden hun inspiratie in dit fascinerende verhalengoed. De mythologische avonturen worden op die manier tastbaar en herkenbaar uitgebeeld.

Stambomen van de verschillende helden en godenfamilies, lijstjes van koningen en ambtenaren, geografische kaarten, een chronologie, een lijst van Griekse en Romeinse goden completeren het geheel.

Jo Claes (Leuven) is germanist, leraar en auteur van vele kunsthistorische werken. Hij publiceerde bij Davidsfonds de bestsellers over heiligen en andere onderwerpen met betrekking tot volksdevotie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jo Claes
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059088528
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
356

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99