Grensvertellingen

Prijs € 20,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Adriaen Willemsz

Paperback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De zes korte verhalen die tezamen de bundel "Grensvertellingen" vormen hebben allen invloeden uit de spirituele, mythische Keltische traditie. Liefde en angst voor het (on)bekende staan centraal. De verhalen spelen zich in een wisselende omgeving af, en in verschillende tijden, die weer verbonden zijn aan een bestaande plaats. Een kassengebied aan de grens liet "De glazen stad" ontstaan, dat zich in de vorige eeuw afspeelt. In het verhaal "In vuur en vlam" fungeerde een bijna verdwenen kasteel aan de Maas als basis in een middeleeuwse vertelling, terwijl daarentegen een kasteel in Ierland de auteur inspireerde tot een moderne verdwijning. Een grafheuvel werd het centrum van een sprookje uit de oudheid. Op de grens tussen water en land loeren vreemde schepsels en met groene rubber laarzen start de held in "De regenexpeditie" een zoektocht van mythische omvang.De lezer mag deze bijzondere bundel vrij interpreteren. De auteur heeft niet alles ingevuld, waardoor vrije ruimten ontstaan en verhalen zichzelf vertellen. Steeds weer ervaart de lezer in de verhalen en gedichten een gelaagdheid. Voor degenen die dieper willen zoeken is er de mogelijkheid om deze mystieke, symbolische kant te vinden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adriaen Willemsz
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463382618
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
88

Beschrijving

De zes korte verhalen die tezamen de bundel "Grensvertellingen" vormen hebben allen invloeden uit de spirituele, mythische Keltische traditie. Liefde en angst voor het (on)bekende staan centraal. De verhalen spelen zich in een wisselende omgeving af, en in verschillende tijden, die weer verbonden zijn aan een bestaande plaats. Een kassengebied aan de grens liet "De glazen stad" ontstaan, dat zich in de vorige eeuw afspeelt. In het verhaal "In vuur en vlam" fungeerde een bijna verdwenen kasteel aan de Maas als basis in een middeleeuwse vertelling, terwijl daarentegen een kasteel in Ierland de auteur inspireerde tot een moderne verdwijning. Een grafheuvel werd het centrum van een sprookje uit de oudheid. Op de grens tussen water en land loeren vreemde schepsels en met groene rubber laarzen start de held in "De regenexpeditie" een zoektocht van mythische omvang.



De lezer mag deze bijzondere bundel vrij interpreteren. De auteur heeft niet alles ingevuld, waardoor vrije ruimten ontstaan en verhalen zichzelf vertellen. Steeds weer ervaart de lezer in de verhalen en gedichten een gelaagdheid. Voor degenen die dieper willen zoeken is er de mogelijkheid om deze mystieke, symbolische kant te vinden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adriaen Willemsz
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463382618
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
88

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99