Grammatica van het Papiaments

vormen en communicatieve strategieen

Prijs € 34,99

Niet beschikbaar

Florimon van Putte, Igma van Putte-de Windt

Hardback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Grammatica van het Papiaments is een op mondelinge en schriftelijke communicatie gericht praktisch handboek en naslagwerk. Hij is bedoeld voor moedertaalsprekers en voor wie op het niveau van een gevorderde geïnteresseerd is in het gebruik van het hedendaagse Papiaments: de hoogste klassen van havo en vwo, lerarenopleidingen, opleidingen voor tolken en vertalers en de universitaire opleiding Papiaments. Docenten Papiaments, vertalers en wie beroepshalve teksten in het Papiaments opstelt, zullen dit boek kunnen gebruiken als naslagwerk. Het bevat niet alleen een gedetailleerde inhoudsopgave, maar ook een zeer uitgebreid trefwoordenregister en een alfabetische lijst van de gebruikte begrippen en termen in het Papiaments en Nederlands.Het boek vereist geen specialistische voorkennis maar sluit aan bij de grammaticale begrippen die de lezer doorgaans in het onderwijs van de moderne vreemde talen heeft geleerd. Het behandelt in de eerste plaats de vormen en hun gebruik van het hedendaagse Papiaments en de officiële "fonologische" spelling. De uitleg is rijkelijk geïllustreerd met voorbeelden die vaak zijn ontleend aan het werk van gerespecteerde in het Papiaments schrijvende auteurs. Af en toe worden "uitstapjes" gemaakt naar de historische ontwikkeling van het Papiaments om bepaalde verschijnselen en - door sommigen bekritiseerde - ontwikkelingen in het hedendaagse Papiaments toe te lichten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Florimon van Putte, Igma van Putte-de Windt
Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057301148
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

De Grammatica van het Papiaments is een op mondelinge en schriftelijke communicatie gericht praktisch handboek en naslagwerk. Hij is bedoeld voor moedertaalsprekers en voor wie op het niveau van een gevorderde geïnteresseerd is in het gebruik van het hedendaagse Papiaments: de hoogste klassen van havo en vwo, lerarenopleidingen, opleidingen voor tolken en vertalers en de universitaire opleiding Papiaments. Docenten Papiaments, vertalers en wie beroepshalve teksten in het Papiaments opstelt, zullen dit boek kunnen gebruiken als naslagwerk. Het bevat niet alleen een gedetailleerde inhoudsopgave, maar ook een zeer uitgebreid trefwoordenregister en een alfabetische lijst van de gebruikte begrippen en termen in het Papiaments en Nederlands.
Het boek vereist geen specialistische voorkennis maar sluit aan bij de grammaticale begrippen die de lezer doorgaans in het onderwijs van de moderne vreemde talen heeft geleerd. Het behandelt in de eerste plaats de vormen en hun gebruik van het hedendaagse Papiaments en de officiële "fonologische" spelling. De uitleg is rijkelijk geïllustreerd met voorbeelden die vaak zijn ontleend aan het werk van gerespecteerde in het Papiaments schrijvende auteurs. Af en toe worden "uitstapjes" gemaakt naar de historische ontwikkeling van het Papiaments om bepaalde verschijnselen en - door sommigen bekritiseerde - ontwikkelingen in het hedendaagse Papiaments toe te lichten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Florimon van Putte, Igma van Putte-de Windt
Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057301148
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99