Graded Exposure (e-Book)

een cognitief gedragsmatige aanpak van chronische pijn

Prijs € 46,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

EPUB met digitaal watermerk | April 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek geeft therapeuten en artsen inzicht in een cognitieve gedragsmatige behandelstrategie bij langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat waarbij de angst voor het bewegen verhoogd is. De behandeling wordt niet alleen door fysio- en oefentherapeuten uitgevoerd, maar ook door ergotherapeuten.Graded Exposure gaat dieper in op de diverse patiëntengroepen en aandoeningen, zoals chronische lage rugklachten, complex regionaal pijn syndroom en whiplash. Door middel van praktijkcasussen geven de auteurs duidelijk weer op welke wijze een behandeling door systematische blootstelling aan bewegen kan bijdragen aan angsteducatie en beter functioneren.De organisatorische aspecten van graded exposure komen in het boek ook aan bod. Hierbij komen onder meer groepsbehandelingen, individuele behandelingen en eerstelijnsbehandelingen aan bod. Graded Exposure is een onmisbaar boek voor alle zorgprofessionals die werken met (chronische) pijnpatiënten zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en (revalidatie)artsen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036811064
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
1873502 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Dit boek geeft therapeuten en artsen inzicht in een cognitieve gedragsmatige behandelstrategie bij langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat waarbij de angst voor het bewegen verhoogd is. De behandeling wordt niet alleen door fysio- en oefentherapeuten uitgevoerd, maar ook door ergotherapeuten.

Graded Exposure gaat dieper in op de diverse patiëntengroepen en aandoeningen, zoals chronische lage rugklachten, complex regionaal pijn syndroom en whiplash. Door middel van praktijkcasussen geven de auteurs duidelijk weer op welke wijze een behandeling door systematische blootstelling aan bewegen kan bijdragen aan angsteducatie en beter functioneren.

De organisatorische aspecten van graded exposure komen in het boek ook aan bod. Hierbij komen onder meer groepsbehandelingen, individuele behandelingen en eerstelijnsbehandelingen aan bod. 

Graded Exposure is een onmisbaar boek voor alle zorgprofessionals die werken met (chronische) pijnpatiënten zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en (revalidatie)artsen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036811064
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
1873502 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99