Gorillas

Prijs € 17,99

Uitverkocht

April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

GORILLA'SRwanda was 30 jaar geleden een prachtig, vredig land waar vele wilde dieren leefden. De Belgische diplomaat Romain Baertsoen kwam er in 1966 aan. Hij begon twee van Rwanda's best bewaarde geheimen te filmen: de Bahimastam en de gorilla's in de Virungabergen.Dian Fossey was destijds nog maar amper begonnen met haar veldwerk, dat de inspiratiebron zou worden voor de film 'Gorillas in the Mist '. Romain moest leren hoe hij zich moest opstellen tegenover deze enorme beesten. Toen de 180 kilo zware Silverback hem aanviel, vond Romain dat niet bepaald plezierig. We zien jonge gorilla's spelen, rusten en eten. We zien zelfs hoe gorilla's met gebarentaal proberen een hond te helpen die in een val zit.Romain maakte ook spectaculaire opnamen van een uitbarsting van een van de vulkanen in Congo. Omdat hun prachtige vee, met horens van soms wel 2,5 meter, voorzag in vrijwel al hun behoeften, stonden de Bahima Romain alleen toe hen te leren kennen en te filmen in ruil voor medicijnen tegen malaria.Het rustige leven van de Bahima en de gorilla's werd in 1994 ruw verstoord door de burgeroorlog in Rwanda. Oorlogvoerende groeperingen plunderden de bossen, op zoek naar voedsel en brandstof. Na afloop waren de gorilla's opmerkelijk genoeg nog onaangetast. Tragisch genoeg was de Bahimastam verdwenen. Ze waren vluchtelingen geworden, die nooit meer terug konden naar hun eeuwenoude manier van leven.Format: DVDGenre: DocumentaireTaal: Frans & NederlandsBeeldformaat DVD: 4:3 full screenDVD specificaties: StereoSpeelduur: 50 minuten

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Coast To Coast Music Group B.V.
ISBN
5400644022423
Bindwijze
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen

Beschrijving

GORILLA'S

Rwanda was 30 jaar geleden een prachtig, vredig land waar vele wilde dieren leefden. De Belgische diplomaat Romain Baertsoen kwam er in 1966 aan. Hij begon twee van Rwanda's best bewaarde geheimen te filmen: de Bahimastam en de gorilla's in de Virungabergen.

Dian Fossey was destijds nog maar amper begonnen met haar veldwerk, dat de inspiratiebron zou worden voor de film 'Gorillas in the Mist '. Romain moest leren hoe hij zich moest opstellen tegenover deze enorme beesten. Toen de 180 kilo zware Silverback hem aanviel, vond Romain dat niet bepaald plezierig. We zien jonge gorilla's spelen, rusten en eten. We zien zelfs hoe gorilla's met gebarentaal proberen een hond te helpen die in een val zit.

Romain maakte ook spectaculaire opnamen van een uitbarsting van een van de vulkanen in Congo. Omdat hun prachtige vee, met horens van soms wel 2,5 meter, voorzag in vrijwel al hun behoeften, stonden de Bahima Romain alleen toe hen te leren kennen en te filmen in ruil voor medicijnen tegen malaria.

Het rustige leven van de Bahima en de gorilla's werd in 1994 ruw verstoord door de burgeroorlog in Rwanda. Oorlogvoerende groeperingen plunderden de bossen, op zoek naar voedsel en brandstof. Na afloop waren de gorilla's opmerkelijk genoeg nog onaangetast. Tragisch genoeg was de Bahimastam verdwenen. Ze waren vluchtelingen geworden, die nooit meer terug konden naar hun eeuwenoude manier van leven.

Format: DVD
Genre: Documentaire
Taal: Frans & Nederlands
Beeldformaat DVD: 4:3 full screen
DVD specificaties: Stereo
Speelduur: 50 minuten

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Coast To Coast Music Group B.V.
ISBN
5400644022423
Bindwijze
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99