Goed gelovig

een thematische uitleg van de Heidelbergse catechismus voor verkondiging en onderwijs

Prijs € 69,50

Uitverkocht

M.C. Batenburg, J. Groenleer, T. Jacobs, W. Markus

Hardback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De tweede dienst in het gereformeerd protestantisme kent een lange traditie. De noodzaak en wenselijkheid van de leerdienst wordt enerzijds onderkend, anderzijds biedt de concrete invulling ervan een grote uitdaging.Deze uitgave is een belangrijk hulpmiddel voor de predikant die voorgaat in de leerdienst. De inhoud van de Heidelbergse Catechismus is teruggebracht naar 17 hoofdthema's en 78 deelthema's. Per thema is een preekschets ontwikkeld op grond waarvan de predikant een verdiepende en actuele preek kan maken die zowel het hoofd als het hart raakt. Ook voor kinderen en tieners worden relevante verwerkingsmogelijkheden aangeboden. Daarnaast kent elke schets pastorale aanwijzingen en liturgische suggesties voor Schriftlezing en liederen.Dit onmisbare handboek voor de predikant is eveneens van belang voor gemeenteleden die betrokken zijn bij catechese en jongerenwerk. Ook voor persoonlijke vorming is het waardevol.De redactie wordt gevormd door de predikanten-theologen M.C. Batenburg, J. Groenleer, T. Jacobs, W. Markus en W. Verboom. Zij stelden dit handboek samen met een kring van in totaal 26 medewerkers afkomstig uit de Protestantse Kerk, de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Alle scribenten hebben zelf ervaring met leerdiensten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.C. Batenburg, J. Groenleer, T. Jacobs, W. Markus
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023928416
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
720

Beschrijving

De tweede dienst in het gereformeerd protestantisme kent een lange traditie. De noodzaak en wenselijkheid van de leerdienst wordt enerzijds onderkend, anderzijds biedt de concrete invulling ervan een grote uitdaging.

Deze uitgave is een belangrijk hulpmiddel voor de predikant die voorgaat in de leerdienst. De inhoud van de Heidelbergse Catechismus is teruggebracht naar 17 hoofdthema's en 78 deelthema's. Per thema is een preekschets ontwikkeld op grond waarvan de predikant een verdiepende en actuele preek kan maken die zowel het hoofd als het hart raakt. Ook voor kinderen en tieners worden relevante verwerkingsmogelijkheden aangeboden. Daarnaast kent elke schets pastorale aanwijzingen en liturgische suggesties voor Schriftlezing en liederen.
Dit onmisbare handboek voor de predikant is eveneens van belang voor gemeenteleden die betrokken zijn bij catechese en jongerenwerk. Ook voor persoonlijke vorming is het waardevol.

De redactie wordt gevormd door de predikanten-theologen M.C. Batenburg, J. Groenleer, T. Jacobs, W. Markus en W. Verboom. Zij stelden dit handboek samen met een kring van in totaal 26 medewerkers afkomstig uit de Protestantse Kerk, de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Alle scribenten hebben zelf ervaring met leerdiensten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.C. Batenburg, J. Groenleer, T. Jacobs, W. Markus
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023928416
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
720

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99