Goden van Egypte, van A tot Seth

Prijs € 12,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Maarten J. Raven, Ben van den Bercken

Paperback | Oktober 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het boekje 'Goden van Egypte - van A tot Seth' vind je in een oogwenk informatie over tientallen Egyptische goden of godinnen. Het behandelt de goden in de tentoonstelling 'Goden van Egypte', maar biedt ook handvaten bij een bezoek aan elke andere tentoonstelling over het oude Egypte:Zoek een god of godin (alfabetisch) en zie de naam geschreven in hiërogliefen. Vind een plaatje van de meest karakteristieke gedaante, herken dierenkoppen, kronen en andere attributen. Ontdek familieverbanden, plaatsen van verering en lees over de voornaamste mythen en verhalenTentoonstelling 12 oktober 2018 t/m 31 maart 2019Dit boek verschijnt met de tentoonstelling 'Goden van Egypte' in het Rijksmuseum van Oudheden, te Leiden. Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven en laten zien hoe groot de invloed van de goden op het leven van de oude Egyptenaren was.Goden van Egypte. op zoek naar de wetten van de kosmosSamen met dit kleine boekje over de Egyptische goden verschijnt ook het grote tentoonstellingsboek Goden van Egypte. Meer dan drieduizend jaar lang hebben de Egyptische goden mensen aangesproken die tot de meest ontwikkelde volkeren van de oudheid behoorden. Alleen als we hun geloof serieus nemen, kunnen we iets van hun cultuur begrijpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten J. Raven, Ben van den Bercken
Uitgever
Sidestone Press
ISBN
9789088907272
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
50

Beschrijving

In het boekje 'Goden van Egypte - van A tot Seth' vind je in een oogwenk informatie over tientallen Egyptische goden of godinnen. Het behandelt de goden in de tentoonstelling 'Goden van Egypte', maar biedt ook handvaten bij een bezoek aan elke andere tentoonstelling over het oude Egypte:

Zoek een god of godin (alfabetisch) en zie de naam geschreven in hiërogliefen. Vind een plaatje van de meest karakteristieke gedaante, herken dierenkoppen, kronen en andere attributen. Ontdek familieverbanden, plaatsen van verering en lees over de voornaamste mythen en verhalen


Tentoonstelling 12 oktober 2018 t/m 31 maart 2019

Dit boek verschijnt met de tentoonstelling 'Goden van Egypte' in het Rijksmuseum van Oudheden, te Leiden. Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven en laten zien hoe groot de invloed van de goden op het leven van de oude Egyptenaren was.


Goden van Egypte. op zoek naar de wetten van de kosmos

Samen met dit kleine boekje over de Egyptische goden verschijnt ook het grote tentoonstellingsboek Goden van Egypte. Meer dan drieduizend jaar lang hebben de Egyptische goden mensen aangesproken die tot de meest ontwikkelde volkeren van de oudheid behoorden. Alleen als we hun geloof serieus nemen, kunnen we iets van hun cultuur begrijpen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten J. Raven, Ben van den Bercken
Uitgever
Sidestone Press
ISBN
9789088907272
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
50

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99