God is geen man

De noodzakelijke taalupdate na 3000 jaar

Prijs € 24,50

Uitverkocht

Mieke van Nistelrooij

Paperback | Juli 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het is tijd voor een taalrevolutie, één waar vrouwen en mannen dringend aan toe zijn! Het is tijd voor vij en ins: twee nieuwe naamwoorden die de onlogische woordgeslachtsregeling in onze taal overbodig maken. Dit boek gaat over meer dan taal alleen. Al minstens 3000 jaar omschrijven we God met mannelijke woorden. Maar God is geen man. Het lijkt misschien alsof dit niet uitmaakt, maar ondertussen is een wereld ontstaan waarin mannelijkheid domineert. Want taal creëert de werkelijkheid. Alle feministische en emancipatierondes ten spijt: zolang we aan dit incorrecte fundament niets doen, blijft ongelijkheid een vanzelfsprekendheid.In dit boek introduceert Mieke van Nistelrooij een aantal nieuwe woorden, waarmee de taal sekse-gerelateerd correct wordt. Ook beroepsnamen en de bijbel neemt ze onder de loep. Een diep doordacht systeem dat eenvoudig is toe te passen. Met verregaande gevolgen voor huidige en toekomstige generaties: namelijk een fundament voor échte gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen, op alle niveaus. 'We kunnen erover praten wat we willen, maar Mieke van Nistelrooij heeft een eenvoudige oplossing.' - Margo BruinsMet haar sterk ontwikkelde gevoel voor wat logisch en fundamenteel juist is, heeft Mieke van Nistelrooij haar ongenoegen omgezet in een belangrijke missie. Ze wil mensen ervan bewust maken hoe sterk ze nog zijn ondergedompeld in oude, paternalistische patronen en hoe ze daar, via de taal, los van komen. Vanuit haar onderneming Fundamental Works helpt ze individuen, groepen en bedrijven om via taal tot de essentie te komen en het oorspronkelijk vrouwelijk leiderschap weer terug te brengen zodat de balans herstelt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mieke van Nistelrooij
Uitgever
Booklight
ISBN
9789492595065
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Het is tijd voor een taalrevolutie, één waar vrouwen en mannen dringend aan toe zijn! Het is tijd voor vij en ins: twee nieuwe naamwoorden die de onlogische woordgeslachtsregeling in onze taal overbodig maken.

Dit boek gaat over meer dan taal alleen. Al minstens 3000 jaar omschrijven we God met mannelijke woorden. Maar God is geen man. Het lijkt misschien alsof dit niet uitmaakt, maar ondertussen is een wereld ontstaan waarin mannelijkheid domineert. Want taal creëert de werkelijkheid. Alle feministische en emancipatierondes ten spijt: zolang we aan dit incorrecte fundament niets doen, blijft ongelijkheid een vanzelfsprekendheid.

In dit boek introduceert Mieke van Nistelrooij een aantal nieuwe woorden, waarmee de taal sekse-gerelateerd correct wordt. Ook beroepsnamen en de bijbel neemt ze onder de loep. Een diep doordacht systeem dat eenvoudig is toe te passen. Met verregaande gevolgen voor huidige en toekomstige generaties: namelijk een fundament voor échte gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen, op alle niveaus.

'We kunnen erover praten wat we willen, maar Mieke van Nistelrooij heeft een eenvoudige oplossing.' - Margo Bruins

Met haar sterk ontwikkelde gevoel voor wat logisch en fundamenteel juist is, heeft Mieke van Nistelrooij haar ongenoegen omgezet in een belangrijke missie. Ze wil mensen ervan bewust maken hoe sterk ze nog zijn ondergedompeld in oude, paternalistische patronen en hoe ze daar, via de taal, los van komen.

Vanuit haar onderneming Fundamental Works helpt ze individuen, groepen en bedrijven om via taal tot de essentie te komen en het oorspronkelijk vrouwelijk leiderschap weer terug te brengen zodat de balans herstelt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mieke van Nistelrooij
Uitgever
Booklight
ISBN
9789492595065
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99