God is een vluchteling

de terugkeer van het christendom in de Lage Landen

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Dessin David

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

God is terug en woont in Europa. Meer nog, ruim de helft van de migranten in de Europese Unie behoort tot het christendom. 13 miljoen daarvan zijn afkomstig van buiten Europa - tegenover 12 miljoen moslims. In Vlaanderen is die ontwikkeling zeer zichtbaar. David Dessin beschrijft het verhaal achter de verborgen herkerstening. Zijn zoektocht naar de nieuwe christenen is een wereldreis door duizenden jaren geschiedenis. David Dessin ontmoet Syrisch-orthodoxen uit het Midden-Oosten, mormonen, Seventh-day Adventists uit Ghana en Filippijnse pentecostals, die enkele van de jongste én snelst groeiende bewegingen binnen het christendom vormen. Wereldwijd is het christendom, dat wij nog steeds vooral als een Europese godsdienst zien, aan het groeien. De nieuwe, springlevende christelijke gemeenschappen in Vlaanderen houden geseculariseerde Europese christenen een ongemakkelijke spiegel voor. God is een vluchteling toont hoe het geloof weer een plaats zoekt in onze samenleving David Dessin studeerde filosofie aan de KU Leuven, werkte aan de KU Leuven als onderwijsassistent en is sinds 2011 onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, waar hij werkt rond godsdienst en literatuur. Hij schreef eerder Het Beloofde Land samen met Sylvain De Bleeckere (2014).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dessin David
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463101103
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

God is terug en woont in Europa. Meer nog, ruim de helft van de migranten in de Europese Unie behoort tot het christendom. 13 miljoen daarvan zijn afkomstig van buiten Europa - tegenover 12 miljoen moslims. In Vlaanderen is die ontwikkeling zeer zichtbaar. David Dessin beschrijft het verhaal achter de verborgen herkerstening. Zijn zoektocht naar de nieuwe christenen is een wereldreis door duizenden jaren geschiedenis. David Dessin ontmoet Syrisch-orthodoxen uit het Midden-Oosten, mormonen, Seventh-day Adventists uit Ghana en Filippijnse pentecostals, die enkele van de jongste én snelst groeiende bewegingen binnen het christendom vormen. Wereldwijd is het christendom, dat wij nog steeds vooral als een Europese godsdienst zien, aan het groeien. De nieuwe, springlevende christelijke gemeenschappen in Vlaanderen houden geseculariseerde Europese christenen een ongemakkelijke spiegel voor. God is een vluchteling toont hoe het geloof weer een plaats zoekt in onze samenleving

David Dessin studeerde filosofie aan de KU Leuven, werkte aan de KU Leuven als onderwijsassistent en is sinds 2011 onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, waar hij werkt rond godsdienst en literatuur. Hij schreef eerder Het Beloofde Land samen met Sylvain De Bleeckere (2014).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dessin David
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463101103
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99