Gnosis, stromen van licht in Europa

Prijs € 27,50

Uitverkocht

P.F.W. Huijs

Hardback | September 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek neemt de lezer mee op een adembenemende reis: die van de Gnosis in Europa. Adembenemend, omdat de gnostieke stroom juist op de breukvlakken van de geschiedenis aan de oppervlakte lijkt te komen. Want op die momenten toont zich het menselijke tekort: aan licht, aan bewustzijn, aan wijsheid en innerlijke kennis; kortom Gnosis. Over dat licht, over dat bewustzijn, daarover gaat deze uitgave. Het is het verhaal van het vrijmaken van de geest, het spirituele, het andere in de mens. De auteur schetst de omstandigheden die in dit opzicht voo r het begin van onze jaartelling van belang zijn geweest: de tijd van het zogenoemde kosmisch-mythisch bewustzijn. Vervolgens wordt beschreven hoe in de erste eeuwen na Christus de gnostieke idee van de twee natuurorden vorm en inhoud kreeg. Mensen in de groeifase van groepsbewustzijn naar zelfbewustzijn, die deze idee in groepen, scholen of kerken beleefden, trekken aan het geestesoog voorbij. Personen uit lang vervlogen dagen worden tot leven gewekt; bescheiden en tegelijk hero he individuen passeren de revue, die leefden voor De Roep, (zoals die stuw de klassieke rozenkruisers wel wordt genoemd), en die er maar al te vaak voor moesten sterven. De lezer ervaart praktisch aan den lijve de geestdrang achter het werk van de bevrijding van de lichtziel. In het laatste deel laat het boek de geboorte van het moderne spirituele bewustzijn zien, en het toont de noodzaak ervan aan. Tenslotte laat het in een levendige weergave de lijnen zien waarlangs de moderne Gnosis in de Internationale School van het Gouden Rozenkruis vorm heeft gekregen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.F.W. Huijs
Uitgever
Rozekruis Pers, Uitgeverij De
ISBN
9789067323123
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
227

Beschrijving

Dit boek neemt de lezer mee op een adembenemende reis: die van de Gnosis in Europa. Adembenemend, omdat de gnostieke stroom juist op de breukvlakken van de geschiedenis aan de oppervlakte lijkt te komen. Want op die momenten toont zich het menselijke tekort: aan licht, aan bewustzijn, aan wijsheid en innerlijke kennis; kortom Gnosis.
Over dat licht, over dat bewustzijn, daarover gaat deze uitgave. Het is het verhaal van het vrijmaken van de geest, het spirituele, het andere in de mens. De auteur schetst de omstandigheden die in dit opzicht voo r het begin van onze jaartelling van belang zijn geweest: de tijd van het zogenoemde kosmisch-mythisch bewustzijn. Vervolgens wordt beschreven hoe in de erste eeuwen na Christus de gnostieke idee van de twee natuurorden vorm en inhoud kreeg. Mensen in de groeifase van groepsbewustzijn naar zelfbewustzijn, die deze idee in groepen, scholen of kerken beleefden, trekken aan het geestesoog voorbij. Personen uit lang vervlogen dagen worden tot leven gewekt; bescheiden en tegelijk hero he individuen passeren de revue, die leefden voor De Roep, (zoals die stuw de klassieke rozenkruisers wel wordt genoemd), en die er maar al te vaak voor moesten sterven.
De lezer ervaart praktisch aan den lijve de geestdrang achter het werk van de bevrijding van de lichtziel. In het laatste deel laat het boek de geboorte van het moderne spirituele bewustzijn zien, en het toont de noodzaak ervan aan. Tenslotte laat het in een levendige weergave de lijnen zien waarlangs de moderne Gnosis in de Internationale School van het Gouden Rozenkruis vorm heeft gekregen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.F.W. Huijs
Uitgever
Rozekruis Pers, Uitgeverij De
ISBN
9789067323123
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
227

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99