Globalisering en duurzame ontwikkeling

Toekomstgerichte bedrijfsstrategie

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Martin Oyevaar

Paperback | Februari 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Opleidingen economie, management en bedrijfskunde schenken steeds meer aandacht aan de thema's internationale betrekkingen, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzame ontwikkeling en globalisering behandelt moderne theorieën en klassieke begrippen en nodigt studenten uit om hun eigen mening te vormen.Het eerste deel plaatst globalisering in een kader en geeft de hoofdprincipes van de vakgebieden economie, bestuur, milieu en psychologie. Ook behandelt het thema's als ethiek, trias politica, politieke stromingen, mensenrechten en de markteconomie.In het tweede deel staan globalisering, milieu, technologie en internationaal bestuur centraal. Welke oplossing hebben overheden en internationale organisaties gezocht voor problemen als armoede, stabiliteit en het milieuvraagstuk? De belangen van overheden, burgers en bedrijven blijken dichtbij elkaar te komen als een langetermijnperspectief wordt gehanteerd.De rol van de bedrijven komt in het derde deel aan de orde. Welke bijdragen leveren zij aan de vooruitgang en welke rol hebben zij bij duurzame ontwikkeling? Hoe krijgt maatschappelijk verantwoord ondernemen vorm? De student krijgt methoden aangereikt om een toekomstgerichte bedrijfsstrategie te ontwikkelen.Duurzame ontwikkeling en globalisering bevat naast theorie ook opdrachten voor de student. Docenten vinden op de website www.duurzameontwikkeling.vangorcum.nl lesideeën en interactieve opdrachten voor in de klas.Martin Oyevaar startte zijn loopbaan in Mozambique als wiskundeleraar en studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte een aantal jaar als consultant voor het MKB in Nederland en is momenteel verbonden aan Saxion Hogescholen als docent Bedrijfskunde en Economie. Verder is hij betrokken bij businessontwikkeling en verschillende kleinschalige investeringen in Afrika.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martin Oyevaar
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023250654
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Opleidingen economie, management en bedrijfskunde schenken steeds meer aandacht aan de thema's internationale betrekkingen, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzame ontwikkeling en globalisering behandelt moderne theorieën en klassieke begrippen en nodigt studenten uit om hun eigen mening te vormen.

Het eerste deel plaatst globalisering in een kader en geeft de hoofdprincipes van de vakgebieden economie, bestuur, milieu en psychologie. Ook behandelt het thema's als ethiek, trias politica, politieke stromingen, mensenrechten en de markteconomie.

In het tweede deel staan globalisering, milieu, technologie en internationaal bestuur centraal. Welke oplossing hebben overheden en internationale organisaties gezocht voor problemen als armoede, stabiliteit en het milieuvraagstuk? De belangen van overheden, burgers en bedrijven blijken dichtbij elkaar te komen als een langetermijnperspectief wordt gehanteerd.

De rol van de bedrijven komt in het derde deel aan de orde. Welke bijdragen leveren zij aan de vooruitgang en welke rol hebben zij bij duurzame ontwikkeling? Hoe krijgt maatschappelijk verantwoord ondernemen vorm? De student krijgt methoden aangereikt om een toekomstgerichte bedrijfsstrategie te ontwikkelen.

Duurzame ontwikkeling en globalisering bevat naast theorie ook opdrachten voor de student. Docenten vinden op de website www.duurzameontwikkeling.vangorcum.nl lesideeën en interactieve opdrachten voor in de klas.

Martin Oyevaar startte zijn loopbaan in Mozambique als wiskundeleraar en studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte een aantal jaar als consultant voor het MKB in Nederland en is momenteel verbonden aan Saxion Hogescholen als docent Bedrijfskunde en Economie. Verder is hij betrokken bij businessontwikkeling en verschillende kleinschalige investeringen in Afrika.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martin Oyevaar
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023250654
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99