Glazen slijpen

onderliggende denkramen in academisch onderwijs

Prijs € 18,90

Uitverkocht

Edwin Koster, Rob Boschhuizen

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kritische reflectie op wetenschap behoort een kernactiviteit van de universiteit te zijn. Welke aannames en welke belangen sturen wetenschappelijk onderzoek? Heeft het bedrijven van wetenschap bepaalde ethische consequenties en wat is eigenlijk het maatschappelijke effect van de toepassing van wetenschappelijke kennis? Uitgangspunt van dit boek is dat kritische reflectie op wetenschap niet uitsluitend een rol speelt in discussies over de persoonlijke vorming van studenten, maar wezenlijk is voor wetenschapsbeoefening. Daarom moet er in het academisch onderwijs plaats worden ingeruimd voor het systematisch nadenken over 'onderliggende denkramen' van wetenschapsbeoefening. In dit boek wordt een manier van onderwijs ontworpen die past bij deze doelstelling: 'Effectief Reflectief Onderwijs'. De auteurs geven concrete handreikingen om effectief reflectief onderwijs te ontwikkelen, te verzorgen en te evalueren.Edwin Koster is hoofddocent Filosofie en Directeur Wijsgerige Vorming aan de Vrije Universiteit Amsterdam.Rob Boschhuizen is gastonderzoeker Academische Oordeelsvorming aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Edwin Koster, Rob Boschhuizen
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789463401357
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Kritische reflectie op wetenschap behoort een kernactiviteit van de universiteit te zijn. Welke aannames en welke belangen sturen wetenschappelijk onderzoek? Heeft het bedrijven van wetenschap bepaalde ethische consequenties en wat is eigenlijk het maatschappelijke effect van de toepassing van wetenschappelijke kennis? Uitgangspunt van dit boek is dat kritische reflectie op wetenschap niet uitsluitend een rol speelt in discussies over de persoonlijke vorming van studenten, maar wezenlijk is voor wetenschapsbeoefening. Daarom moet er in het academisch onderwijs plaats worden ingeruimd voor het systematisch nadenken over 'onderliggende denkramen' van wetenschapsbeoefening. In dit boek wordt een manier van onderwijs ontworpen die past bij deze doelstelling: 'Effectief Reflectief Onderwijs'. De auteurs geven concrete handreikingen om effectief reflectief onderwijs te ontwikkelen, te verzorgen en te evalueren.

Edwin Koster is hoofddocent Filosofie en Directeur Wijsgerige Vorming aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Rob Boschhuizen is gastonderzoeker Academische Oordeelsvorming aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Edwin Koster, Rob Boschhuizen
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789463401357
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99