Gezondheidsvoorlichting en ziektepreventie

Prijs € 50,95

Uitverkocht

N.J. Pender, C.L. Murdaugh, M.A. Parsons

Paperback | Februari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Gezondheidsvoorlichting en ziektepreventie staan de belangrijkste concepten, theorieën en modellen op dit gebied centraal. Ook worden er handvatten aangereikt om (evidence based) concrete toepassingen te realiseren, resultaten te meten en kritisch na te denken over verbeteringen in de toekomst.Gezondheidsvoorlichting en ziektepreventie biedt modellen op individueel, gezins- en gemeenschapsniveau. Daarbij haakt het boek zo veel mogelijk in op actuele ontwikkelingen in de maatschappij, zoals de veranderende leefomgeving, sociale en culturele verschillen en de toename van overgewicht, drink- en rookgedrag en stress.Gezondheidsvoorlichting en ziektepreventie is bestemd voor studenten in het hoger onderwijs die een verpleegkundige of paramedische opleiding volgen.Nola Pender was verbonden aan de University of Michigan en is inmiddels gepensioneerd; Carolyn Murdaugh is verbonden aan de University of Arizona en Mary Ann Parsons aan de University of South Carolina. Marian Adriaansen, verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling en bewerking, is als lector Langdurige Zorg verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
N.J. Pender, C.L. Murdaugh, M.A. Parsons
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043016773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
392

Beschrijving

In Gezondheidsvoorlichting en ziektepreventie staan de belangrijkste concepten, theorieën en modellen op dit gebied centraal. Ook worden er handvatten aangereikt om (evidence based) concrete toepassingen te realiseren, resultaten te meten en kritisch na te denken over verbeteringen in de toekomst.

Gezondheidsvoorlichting en ziektepreventie biedt modellen op individueel, gezins- en gemeenschapsniveau. Daarbij haakt het boek zo veel mogelijk in op actuele ontwikkelingen in de maatschappij, zoals de veranderende leefomgeving, sociale en culturele verschillen en de toename van overgewicht, drink- en rookgedrag en stress.

Gezondheidsvoorlichting en ziektepreventie is bestemd voor studenten in het hoger onderwijs die een verpleegkundige of paramedische opleiding volgen.

Nola Pender was verbonden aan de University of Michigan en is inmiddels gepensioneerd; Carolyn Murdaugh is verbonden aan de University of Arizona en Mary Ann Parsons aan de University of South Carolina. Marian Adriaansen, verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling en bewerking, is als lector Langdurige Zorg verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
N.J. Pender, C.L. Murdaugh, M.A. Parsons
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043016773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
392

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99