Gezondheidsrecht begrepen

een praktische inleiding in het gezondheidsrecht voor verpleegkundigen en (para)medici

Prijs € 31,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Lydia Janssen

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gezondheidsrecht begrepen is een praktische inleiding in het gezondheidsrecht. Het boek is geschreven voor verpleegkundigen en (para)medici, al dan niet in opleiding. Gezondheidsrecht begrepen biedt een compacte en toegankelijke beschrijving van die rechtsregels die bijvoorbeeld van belang zijn voor de verpleegkundige, fysiotherapeut, verloskundige, gz-psycholoog, arts, tandarts, apotheker en psychotherapeut.Aan de orde komen onder andere de BIG-registratie, behandelovereenkomst, het beroepsgeheim, de dossiervorming, dwangbehandeling, positie van jonge patiënten en hun ouders, en het begin en einde van het leven. Ook wordt aandacht besteed aan de aansprakelijkheid van de beroepskracht en aan de verschillende procedures waarin hij verwikkeld kan raken. Het boek sluit af met een hoofdstuk over de organisatie en financiering van de gezondheidszorg. De vele voorbeelden in het boek, vooral ontleend aan de recente tuchtrechtspraak, zorgen ervoor dat de algemene regels meteen dicht bij de praktijk van alledag worden gebracht.Gezondheidsrecht begrepen is geschreven in nauwe samenwerking met beroepskrachten uit de praktijk die garant staan voor een goede verbinding tussen het gezondheidsrecht en de praktijk.Mr. Lydia Janssen is als juriste gespecialiseerd in (jeugd)zorg en recht. Zij verzorgt bij- en nascholing voor (para)medici over de juridische aspecten van de (gezondheids)zorg en adviseert instellingen op dit terrein.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lydia Janssen
Uitgever
Boom
ISBN
9789058757609
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Gezondheidsrecht begrepen is een praktische inleiding in het gezondheidsrecht. Het boek is geschreven voor verpleegkundigen en (para)medici, al dan niet in opleiding. Gezondheidsrecht begrepen biedt een compacte en toegankelijke beschrijving van die rechtsregels die bijvoorbeeld van belang zijn voor de verpleegkundige, fysiotherapeut, verloskundige, gz-psycholoog, arts, tandarts, apotheker en psychotherapeut.

Aan de orde komen onder andere de BIG-registratie, behandelovereenkomst, het beroepsgeheim, de dossiervorming, dwangbehandeling, positie van jonge patiënten en hun ouders, en het begin en einde van het leven. Ook wordt aandacht besteed aan de aansprakelijkheid van de beroepskracht en aan de verschillende procedures waarin hij verwikkeld kan raken. Het boek sluit af met een hoofdstuk over de organisatie en financiering van de gezondheidszorg. De vele voorbeelden in het boek, vooral ontleend aan de recente tuchtrechtspraak, zorgen ervoor dat de algemene regels meteen dicht bij de praktijk van alledag worden gebracht.

Gezondheidsrecht begrepen is geschreven in nauwe samenwerking met beroepskrachten uit de praktijk die garant staan voor een goede verbinding tussen het gezondheidsrecht en de praktijk.

Mr. Lydia Janssen is als juriste gespecialiseerd in (jeugd)zorg en recht. Zij verzorgt bij- en nascholing voor (para)medici over de juridische aspecten van de (gezondheids)zorg en adviseert instellingen op dit terrein.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lydia Janssen
Uitgever
Boom
ISBN
9789058757609
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99