Gezond en ontspannen met Tai Chi

Prijs € 11,98

Niet beschikbaar

Aliza Thomas

MP3 | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tai Chi Chuan zal een verademing voor je zijn, letterlijk en figuurlijk. Het is inmiddels over de hele wereld een begrip en wordt door miljoenen mensen beoefend.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aliza Thomas
Voorgelezen door
Aliza Thomas
Uitgever
Wamsenzo
ISBN
9789461493552
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Bestandsgrootte
73 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Tai Chi Chuan zal een verademing voor je zijn, letterlijk en figuurlijk. Stress en slapeloosheid zullen niet langer aan je knagen, en kleine pijntjes en ongemakken verdwijnen als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon. Je spijsvertering en je vermogen tot concentreren verbeteren, menstruatieproblemen worden verlicht of opgelost, en van lusteloosheid en vermoeidheid zul je nauwelijks of geen last meer hebben. Ook (onder) rugpijn, overgewicht, problemen met de ademhaling, gewrichtsklachten, verkoudheden, darmproblemen en al zulke ongemakken zullen allengs minder problemen gaan geven. Bovendien zul je ervaren dat je zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde en kalmte in de loop van de tijd toenemen. Ook onrustige of nerveuze kinderen kunnen heel veel baat hebben bij een dagelijks kwartiertje of half uurtje Tai Chi Chuan.

Tai Chi Chuan, dat haar oorsprong heeft in de oeroude Qi Gong, geeft je de gelegenheid om je lichaam helemaal open te stellen voor het krachtig en gelijkmatig stromen van Qi, de vitale kosmische levensenergie. In duidelijke stap-voor-stap instructies worden de bewegingen en de ademhaling uitgelegd, zodat het voor iedereen gemakkelijk zal zijn om de kalme en vloeiende oefeningen goed uit te voeren en er zodoende optimaal van te profiteren.

Tai Chi Chuan heeft haar wortels diep in de Chinese samenleving en cultuur. Ooit begonnen als een vechtsport, een krijgskunst, heeft ze zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld tot een methode om de lichamelijke en geestelijke gezondheid aanmerkelijk te verbeteren. Tai Chi Chuan is inmiddels over de hele wereld een begrip en wordt door miljoenen mensen beoefend.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Inleiding bij tai chi en qi gong
2: De verstilling (de wuji houding)
3: De hemel dragen met de handen
4: Oefening voor nek en schouders
5: Het openen van de ruggengraat
6: Naar links en rechts strekken
7: Tegen de berg aanduwen
8: De lendenen openen
9: Met de handen naar de voeten reiken
10: Zeven keer op de tenen staan
11: Het losdraaien van pezen en gewrichten
12: De kosmos verbinden

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aliza Thomas
Voorgelezen door
Aliza Thomas
Uitgever
Wamsenzo
ISBN
9789461493552
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99