Geworteld in de aarde

born in the earth, rooted in the light

Prijs € 15,00

Tijdelijk niet beschikbaar

Marleen Stegeman

Paperback | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geworteld in de aarde, geboren in het licht. Spannender kun je de verbinding tussen de tegendelen - die (er) niet zijn - nauwelijks onder woorden brengen. Als het werk van schilder, beeldhouwer en dichter Marleen Stegeman ergens een kwalificatie verdient, dan is het die van de ultieme non-dualiteit, niet-twee. Wat dat is, is niet onder woorden te brengen. Het mag één zijn, het mag drie zijn, het mag vier zijn. Of zelfs duizend en één. Maar één ding is zeker: het is geen twee. Want bij de tweeheid der dingen zit je meteen in het faillissement van de westerse taal die alles probeert te vatten in tegenstellingen die geen tegenstellingen zijn. Dag en nacht, licht en donker, mannelijk en vrouwelijk: ze belichamen slechts de sprankelende eenheid der dingen. En dat alles: geboren in dat licht. En die ziel: geboren in het licht. En die mens: geboren in het Licht. Maar Marleen Stegeman kan niet anders dan verzen schrijven die aansluiten bij haar werkelijke levensgevoel: het Zijn mag ook geworteld zijn in de aarde. Laat u meenemen op reis. Met de voeten op de grond, maar met het hoofd in de hemel. Laat Marleen je meenemen in de wereld van de mystieke eenheid der dingen. Duurzaam geworteld, fonkelend geboren. Daar raken hemel en aarde elkaar, daar vieren het goddelijke en het menselijke hun verbinding.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marleen Stegeman
Uitgever
Uitgeverij Van Warven
ISBN
9789492421036
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

Geworteld in de aarde, geboren in het licht. Spannender kun je de verbinding tussen de tegendelen - die (er) niet zijn - nauwelijks onder woorden brengen. Als het werk van schilder, beeldhouwer en dichter Marleen Stegeman ergens een kwalificatie verdient, dan is het die van de ultieme non-dualiteit, niet-twee. Wat dat is, is niet onder woorden te brengen. Het mag één zijn, het mag drie zijn, het mag vier zijn. Of zelfs duizend en één. Maar één ding is zeker: het is geen twee.

Want bij de tweeheid der dingen zit je meteen in het faillissement van de westerse taal die alles probeert te vatten in tegenstellingen die geen tegenstellingen zijn. Dag en nacht, licht en donker, mannelijk en vrouwelijk: ze belichamen slechts de sprankelende eenheid der dingen. En dat alles: geboren in dat licht. En die ziel: geboren in het licht. En die mens: geboren in het Licht.

Maar Marleen Stegeman kan niet anders dan verzen schrijven die aansluiten bij haar werkelijke levensgevoel: het Zijn mag ook geworteld zijn in de aarde. Laat u meenemen op reis. Met de voeten op de grond, maar met het hoofd in de hemel. Laat Marleen je meenemen in de wereld van de mystieke eenheid der dingen. Duurzaam geworteld, fonkelend geboren. Daar raken hemel en aarde elkaar, daar vieren het goddelijke en het menselijke hun verbinding.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marleen Stegeman
Uitgever
Uitgeverij Van Warven
ISBN
9789492421036
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99