Gewoon een goede begeleider

sleutels voor begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking

Prijs € 21,50

Uitverkocht

Gwen Stucklschwaiger - van Tienhoven

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gewoon een goede begeleiderVakboek voor begeleiders die werken met mensen met een verstandelijke beperking. Dit boek bevat verschillende thema's welke op de werkvloer actueel zijn. Het is zowel geschreven voor begeleiders die nog maar net in het vak zitten als voor begeleiders die al een paar jaar aan het werk zijn. Het bevat praktische mogelijkheden waardoor begeleiders beter in hun kracht komen en meer invloed kunnen uitoefenen rond processen van hun cliënt(en). Er zijn veel begeleiders aan het werk met mensen met een verstandelijke beperking in verschillende dagcentra en woonhuizen. Gewoon goede begeleiders die hun vak uitoefenen en dag in dag uit klaar staan voor de cliënten die ze begeleiden. Dit boek dankt zijn titel aan het gegeven dat er zoveel goede begeleiders aan het werk zijn in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat zij doen is bijzonder, zelf vinden zij dit vaak 'gewoon'. Dit boek is voor die gewoon goede begeleider, die soms even niet weet wat handig is om te doen of te laten. Elke begeleider heeft weleens een vraag over zijn werk. Dit komt doordat hij zichzelf in moet zetten in het begeleiden. Daarnaast komt het doordat er altijd wel weer een enigszins nieuwe of verrassende (hulp)vraag komt. Het werken met cliënten met een verstandelijke beperking is boeiend. Er zijn verschillende thema's bij elkaar gebracht waar een begeleider op de werkvloer mee te maken heeft. Deze thema's worden aangevuld met theoretisch achtergrondmateriaal die hem helpen antwoorden te vinden over hoe hij een situatie kan aanpakken. De thema's zijn beschreven in sleutelbossen. De begeleider kiest de sleutels die het best bij de situatie passen die hij ervaart en hij vindt zijn weg kriskras door het boek.De auteur - Gwen Stücklschwaiger- van Tienoven - heeft dit boek met veel ijver, passie en ervaring tot stand gebracht. Gwen: "Wat ik wens is dat ik een begeleider kan ondersteunen in de zoektocht en uitvoering van zijn vak. Al bereik ik maar die ene begeleider die denkt `Hè, hier heb ik wat aan!`. Op die manier help ik op indirecte wijze een cliënt die een hulpvraag heeft."Wat begon als een persoonlijke wens, of eigenlijk droom, werd een creatief proces en kreeg steeds ambitieuzere vormen. Een waardevol en geslaagd proces met dit boek als resultaat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gwen Stucklschwaiger - van Tienhoven
Uitgever
Boekenbent, Uitgeverij
ISBN
9789462034082
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Beschrijving

Gewoon een goede begeleider
Vakboek voor begeleiders die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Dit boek bevat verschillende thema's welke op de werkvloer actueel zijn. Het is zowel geschreven voor begeleiders die nog maar net in het vak zitten als voor begeleiders die al een paar jaar aan het werk zijn. Het bevat praktische mogelijkheden waardoor begeleiders beter in hun kracht komen en meer invloed kunnen uitoefenen rond processen van hun cliënt(en).

Er zijn veel begeleiders aan het werk met mensen met een verstandelijke beperking in verschillende dagcentra en woonhuizen. Gewoon goede begeleiders die hun vak uitoefenen en dag in dag uit klaar staan voor de cliënten die ze begeleiden. Dit boek dankt zijn titel aan het gegeven dat er zoveel goede begeleiders aan het werk zijn in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat zij doen is bijzonder, zelf vinden zij dit vaak 'gewoon'. Dit boek is voor die gewoon goede begeleider, die soms even niet weet wat handig is om te doen of te laten. Elke begeleider heeft weleens een vraag over zijn werk. Dit komt doordat hij zichzelf in moet zetten in het begeleiden. Daarnaast komt het doordat er altijd wel weer een enigszins nieuwe of verrassende (hulp)vraag komt.

Het werken met cliënten met een verstandelijke beperking is boeiend. Er zijn verschillende thema's bij elkaar gebracht waar een begeleider op de werkvloer mee te maken heeft. Deze thema's worden aangevuld met theoretisch achtergrondmateriaal die hem helpen antwoorden te vinden over hoe hij een situatie kan aanpakken. De thema's zijn beschreven in sleutelbossen. De begeleider kiest de sleutels die het best bij de situatie passen die hij ervaart en hij vindt zijn weg kriskras door het boek.

De auteur - Gwen Stücklschwaiger- van Tienoven - heeft dit boek met veel ijver, passie en ervaring tot stand gebracht. Gwen: "Wat ik wens is dat ik een begeleider kan ondersteunen in de zoektocht en uitvoering van zijn vak. Al bereik ik maar die ene begeleider die denkt `Hè, hier heb ik wat aan!`. Op die manier help ik op indirecte wijze een cliënt die een hulpvraag heeft."
Wat begon als een persoonlijke wens, of eigenlijk droom, werd een creatief proces en kreeg steeds ambitieuzere vormen. Een waardevol en geslaagd proces met dit boek als resultaat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gwen Stucklschwaiger - van Tienhoven
Uitgever
Boekenbent, Uitgeverij
ISBN
9789462034082
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99